KSHMR en Tigerlily krijgen commentaar over plagiaat

Ivo Mollemans | 8 september 2016
music

Onlangs hebben KSHMR en Tigerlily hun nieuwe samenwerking ‘Invisible Children’ uitgebracht via Spinnin’ Records. Het nummer wist in korte tijd op nummer twee te komen in de Beatport Electro House Top 100 Chart en doet het hiermee erg goed.

Plagiaat

De single heeft, naast het zijn van een goede electro house plaat, nog een achterliggende gedachte. Met dit nummer proberen KSHMR en Tigerlily aandacht te krijgen voor kinderen in India die in armoede moeten leven. Door deze combinatie wordt de track erg goed ontvangen door fans en artiesten totdat er commotie ontstond over mogelijk plagiaat.

De producer JANGO heeft vier maanden geleden namelijk óók een nummer uitgebracht waarin dezelfde vocalen gebruikt worden. Dat schijnt echter niet het probleem te zijn want de vocalen zijn onderdeel van een sample pack dat voor iedereen te downloaden is en dus door iedereen te gebruiken zijn. Het probleem is dat ook de bassen van beide nummers bijna identiek zijn.

LEES OOK: Gratis track van Jetfire, Rivero en Nolan van Lith

KSHMR reageert

KSHMR besloot via twitter te reageren op de commotie. Lees de tweets hieronder en luister daarna eens naar beide tracks om zelf te oordelen.

Inmiddels heeft JANGO via de comment-sectie van het nummer op Soundcloud aangegeven dat het waarschijnlijk gewoon toeval is dat de nummers zo identiek zijn en is hij niet boos op KSHMR en Tigerlily voor het ‘stelen’ van zijn nummer.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws