Showtek haalt uit naar Tindercultuur

Rick Francissen | 15 september 2016
music

Showtek

Na de release van ‘Mellow’ van het duo Showtek leek het er even op dat zij terug gingen naar het maken van hardstyle. De track ‘Swipe’ die niet veel later uitkwam bewees het tegendeel. De manier waarop is echter indrukwekkend.

Showtek swiped naar links en rechts

Met Swipe steekt Showtek de draak met de hedendaagse socialmedia cultuur. Zo wordt er in de track ingezoomd op Tinder waarin je naar links of rechts swiped. De cultuur wordt nog meer belachelijk gemaakt wanneer er een zogenaamd arrogant Instagram-model aan het woord komt.

Swipe kent verder dikke drops en is een echte electro plaat die aansluit bij de stijl die Showtek in het verleden heeft neergezet. De manier waarop de hedendaagse cultuur belachelijk wordt gemaakt doet ons een beetje denken aan ‘#SELFIE’ van The Chainsmokers. Showtek zegt dan ook het volgende over de track die zij hebben gemaakt.

“‘Swipe’ is een boodschap naar de wereld, die steeds meer gebaseerd lijkt te zijn op uiterlijk en domme selfies. Tegenwoordig is normaal zijn saai en tel je niet meer mee als je niet de status van een rockster hebt. ‘Swipe’ is wat ons betreft een wake-up call en een leuke manier om mensen met andere ogen naar deze ontwikkeling te laten kijken.”

Naast een dikke track leveren de heren van Showtek dus ook nog een serieuze boodschap in Swipe. De track luister je hieronder!

LEES OOK: Interview met Showtek: 'We willen gewoon genieten'

Beeld via Facebook Showtek

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws