Bassjackers maken EP voor videogame Destiny

Ivo Mollemans | 22 september 2016
music

De mannen van Bassjackers staan bekend om hun energieke electro house producties en dj-sets. Dit in combinatie met samenwerkingen met andere bekende artiesten als KSHMR, Afrojack en Coone zorgen ervoor dat ze een iconische stijl hebben ontwikkeld. Ook hun nieuwe EP getiteld ‘Destiny’ draagt hieraan bij.

Inspiratie uit onverwachte hoek

De EP is, zoals je misschien al wel verwacht, vernoemd naar het bekende spel Destiny. Destiny is een first person shooter van de maker Ubisoft en wordt wereldwijd veel gespeeld. Zo ook door de mannen van Bassjackers. Zij vonden zelfs een heel nieuwe inspiratiebron in de game en besloten daarom om er een volledige EP aan te wijden. De EP is officieel gereleast op Spinnin’ Records en is dus niet zomaar een klein projectje voor de lol. Ralph van Hilst had het volgende te melden over het productieproces van de EP.

"Toen Destiny in 2014 verscheen, was ik er meteen door gegrepen. Bungie heeft geweldige en intense actie gecombineerd met een hoopgevende en mysterieuze setting, en dat is helemaal mijn ding. Ik speel het vaak in de studio, tijdens de pauzes. Ik werkte aan nieuw materiaal, en dat is vast beïnvloed door al mijn uren in Destiny. Het concept van Destiny leek mij een geweldige hook voor een track, dus begon ik met wat ideeën te spelen. We hadden het geluk dat we het team van Bungie al een paar keer hadden ontmoet tijdens E3 en gamescom. Toen we door de VS op tour waren, hebben we ook hun studio bezocht. Nadat we de track klaar was, lieten we die aan de jongens in de studio horen. Het idee om elementen uit de game in de video te verwerken vonden ze helemaal te gek."

LEES OOK: Jay Hardway maakt verrassende track

Bassjackers - Destiny EP

Het eerste nummer, het titelnummer van de EP namelijk ‘Destiny’, onderscheid zich door zijn reggae vocalen in de break en harde, rauwe electro house drop met dubstep elementen. Dit nummer is in samenwerking gemaakt met Mat B. Het tweede nummer van de EP is ‘To Be The One’. Dit is een chille en laidback future bass plaat. De break heeft een minimalistische melodie en ook dit nummer maakt gebruik van vocalen in de break. Ook ‘Tomorrow’ is een future bass nummer geworden. Het genre is de laatste tijd erg in trek bij veel artiesten. In tegenstelling tot deze twee nummers is ‘One Fifty’ juist weer een harde trap plaat geworden met een break die de hele tijd naar de drop toe blijft werken door middel van een sirene op de achtergrond en vocalen die zich steeds sneller herhalen. Als het nummer dan eindelijk dropt worden we ook wel erg blij. Het is iets wat we niet meteen verwachten bij Bassjackers en zeker niet op een EP waar twee zachtere future bass nummers op staan.

De hele EP is gratis te downloaden via Spinnin’ Premium, maar dan moet je wel snel zijn want over  12 dagen is hij namelijk helemaal niet meer te downloaden.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws