Tchami en Malaa brengen een langverwachte collab uit

Ivo Mollemans | 22 september 2016
music

Who is Malaa?’. Deze vraag is er eentje waarover mensen zo’n beetje elke dag discussiëren op het internet. De producer is bekend geworden met zijn zogenoemde G-House sound en maakt deel uit van de ‘Pardon My French’ crew. Naast Malaa nemen ook DJ Snake, Mercer en Tchami deel aan dit project.

Malaa = Tchami?

Wie Malaa precies is weten we niet doordat de dj en producer altijd een bivakmuts opheeft als hij moet draaien of op foto’s staat. Volgens fans is hij het alter ego van Tchami. Aan de andere kant is dit geen logische verklaring aangezien de stijl van beide artiesten dicht bij elkaar ligt en er dus geen alter ego nodig zou moeten zijn voor Tchami om het soort platen als die van Malaa uit te brengen. Volgens een andere bewering is Malaa een project van de hele Pardon My French crew samen en wisselen de dj’s van persoon onder het masker.

LEES OOK: Malaa - House en hip-hop in donker jasje

Langverwachte collab

Wie Malaa ook mag zijn, er is nu eindelijk een officiële samenwerking van hem en Tchami. De samenwerking is ‘Prophecy’ gedoopt en uitgebracht op het label van Tchami, namelijk Confession. Wat je zou moeten verwachten bij deze samenwerking wil je eigenlijk niet weten voordat je hem hoort dus raden wij je aan om hem eerst te luisteren alvorens verder te lezen. Uiteraard hoef je daarvoor niet weg te klikken en kan dat gewoon heel simpel hieronder.

LEES OOK: Future House Music maakt gigantische Spotify afspeellijst

Verrassende uitkomst

De track is een heel stuk minder donker dan je misschien zou verwachten van de mannen. Hij heeft zelfs veel weg van een klassieke future house plaat, zoals we die kennen van de nummers ‘Shot Caller’ en ‘Untrue’ van Tchami. Misschien wel en hele slimme zet van Tchami om zijn oude geluid weer opnieuw op te pakken. Hij heeft tenslotte het genre op deze wereld gebracht. De hele hype rondom future house zoals we dat van vorig jaar kennen lijkt wat te zijn bedaard en tegenwoordig is alles of erg uplifting of juist heel diep.

Beeld via Facebook-pagina Malaa

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws