Deze 5 tracks domineren de Billboard top 100

Ivo Mollemans | 22 september 2016
music

Dat er de afgelopen tijd een hoop grenzen zijn verlegd in de officiële Amerikaanse Billboard top 100 kan je niet ontgaan zijn. Er zijn dit jaar een aantal monster hits uitgebracht die we niet zagen aankomen. Zo heeft Drake met ‘One Dance’ gigantisch goed gescoord en ook Rihanna’s ‘Work’ heeft ongekend succes.

LEES OOK: Alex Pall van The Chainsmokers valt van podium

Chainsmokers breken wellicht een record

Als er één, of eigenlijk twee, artiesten zijn die het wel erg goed doen, dan zijn het wel de heren die The Chainsmokers tot een duo maken. Hun track ‘Closer’ doet het naast de veelbesproken live uitvoering bij MTV ook nog steeds perfect op zowel de radio als op festivals. Het nummer staat nu al 5 weken op de nummer 1 positie van de Amerikaanse Billboard top 100 en is hiermee de derde in het rijtje van nummers die het langste deze positie wisten te behouden. Voor hun staan alleen nog de nummers ‘One Dance’ en ‘Work’.

Verdere nummers in de hitlijst

The Chainsmokers worden echter weer op de hielen gezeten door Justin Bieber en DJ Snake. Hun track ‘Let Me Love You’ is deze week weer omhoog gesprongen van de twaalfde naar de zesde positie. Of het nummer van Snake Closer van de troon gaat stoten valt te betwijfelen, maar het laat wel zien dat als een nummer eenmaal zakt het altijd weer kan stijgen. Een ander nummer dat dit deze week ook deed is ‘Don’t Let Me Down’. Ook dit nummer van The Chainsmokers staat nu in de huidige top 5 op de vijfde positie. Het lijstje word afgemaakt door ‘Cold Water’ van Major Lazer dat bij het uitkomen zijn debuut op de tweede positie maakte en nu naar de derde positie is verschoven. Hieronder even de stand van zaken op een rijtje.

1.The Chainsmokers ft. Halsey – Closer

2.Twenty One Pilots – Heathens

3.Major Lazer ft. Justin Bieber and Mø – Cold Water

4.Sia ft. Sean Paul – Cheap Thrills

5.The Chainsmokers ft. Daya – Don’t Let Me Down

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws