Alesso doet het met Dillon Francis

Ivo Mollemans | 23 september 2016
music

Een jaar geleden gingen er al verhalen rond over een samenwerking van Alesso en Dillon Francis. Sindsdien is er nog geen officiële release geweest en dus heeft de plaat het daglicht nog niet echt helemaal gezien. Gelukkig zijn de artiesten de track niet vergeten af te maken want Alesso draaide het nummer tijdens Ultra Taiwan!

Dillon Francis en Alesso upgraden

Van het origineel dat we vorig jaar te horen kregen is echter weinig overgebleven. Het nummer is drastisch geüpgraded volgens Dillon:

The one we made then got scrapped and we turned it into this…still parts from the old one just completely revamped.’

Andere verhoudingen

Het origineel uit 2015 had veel meer weg van de moombahton stijl waarmee Dillon Francis bekend is geworden en bestond uit weinig elementen van Alesso. Dat probleem is met deze nieuwe versie juist helemaal verholpen. Het nummer is juist helemaal een andere kant opgegaan en zit nu richting de electro house met een vleugje tropical ertussen. De break en drop maken gebruik van dezelfde melodie. Tijdens de tweede break komen daar nog wat leuke vocalen tussendoor en vervolgens krijgen we dezelfde drop opnieuw.

LEES OOK: Kijken: Dillon Francis te gast bij MTV

Het nummer is veel minder hard geworden dan het origineel en valt hiermee in de hedendaagse stijl in de dance industrie. Ook Dillon’s nummer ‘Anywhere’ dat recent is uitgekomen heeft weinig weg van de moombahton die we eerst hoorden. Of hij hiermee een andere weg inslaat valt nog te bezien aangezien zijn track ‘Need You’ met NGHTMRE juist wel erg energiek is.

Of we de eerste versie misschien ooit nog gaan krijgen valt te betwijfelen, maar het zou zonde zijn om het project volledig weg te gooien.

Dit was de eerste versie:

En dit is de huidige versie geworden:

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws