Moby teased nieuw politiek geladen album

Thomas Keulemans | 23 september 2016
music

Als er één dj is die eigenlijk geen introductie meer behoeft, dan is dat Moby wel. De sympathieke, ietwat eigenzinnige Amerikaan geldt ongetwijfeld als een van de grondleggers van de hedendaagse dance muziek. Vaak wordt zijn track 'Go' in één adem genoemd bij het horen van de naam Moby, maar Moby heeft nog zóveel meer top-produkties afgeleverd. Bovendien is hij nog altijd alive and kicking, want er komt weer een nieuw album aan van de inmiddels 51-jarige Amerikaan.

Moby - The Story So Far

'Go' stamt alweer uit 1991 (!) en is daarmee met recht een klassieker te noemen. In totaal heeft Moby sinds die tijd bepaald niet stilgezeten. Zo'n 20 albums rolden uit zijn handen, inclusief live- en remix-albums en het aantal singles is haast niet meer te tellen. Een van de eerste albums, The Story So Far, had qua titel beter nu uitgebracht kunnen worden, maar misschien wist Moby zelf ook niet dat hij anno 2016 nog zó actief zou zijn in de dance industry. Bovendien zouden alle hits tot nu toe nooit op 1 album hebben gepast. Tijd dus voor gewoon een nieuw album!

LEES OOK: Nieuwe Anjunabeats remixen van Moby's Porcelain

These Systems Are Falling

De naam van het nieuwe album luidt The Systems Are Falling en de verwachte releasedatum zal ergens in oktober al zijn. 

De videoclip/teaser zendt een krachtig politiek signaal, te beginnen met Moby die een microfoon van een kleine straat naar een bos toesleept, terwijl hij de woorden spreekt: "These Systems Are Falling". Dan, zodra de muziek begint, zien we beelden van de verlaten stad Tsjernobyl (kernramp 1986), samen met enkele vage de productie-installaties, maar ook Black Friday Frenzy, Donald Trump en The Jerry Springer Show komen voorbij. Bizar ander feitje: Op Moby's Facebook vinden we de slogan "debutalbum soon", wat suggereert dat het zou kunnen worden vrijgegeven door zijn nieuwe project, Moby en The Void Pacific Choir. Gaandeweg de teaser komt ook de muziek onder de beelden op gang en die klinkt behoorlijk heftig en met meer BPM dan we gewend zijn van Moby.

En op Twitter:

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws