Flashback Friday: Silence (Tiësto remix) van Delerium

Thomas Keulemans | 23 september 2016
music

Er zijn van die tracks die keer op keer terug blijven komen. Op de radio, tijdens feesten, in dj-sets of in een zogenaamde rework of 2016 versie. Deze Flashback Friday lichten we 'Silence' van Delerium (een Canadese electronic music groep), in de Tiësto-remix uit, want dát is de versie van de plaat die wereldwijd bekend is geworden en uitgroeide tot een ware klassieker. 

Vocals bij Silence van Delerium

De vocals op de track zijn van de eveneens Canadese zangeres Sarah McLachlan, die ook solo aardig wat succesvolle tracks heeft uitgebracht. Haar prachtige diepe stem bezorgen menigeen nog altijd kippenvel bij het horen van 'Silence', ook al stamt de track alweer uit 1999. Of de plaat nu een dance- of trance-klassieker is, is lastig te zeggen. In '99 was trance zo'n beetje het grootste genre binnen de dance, naast house en hardcore/hardstyle, maar pas toen Tiësto in 2000 met het nummer aan de haal ging, werd het zo'n enorme hit.

LEES OOK: Keert Tiësto terug naar zijn trance roots?

Het origineel van 'Silence'

Succes van Delerium

Heel veel mensen blijken het origineel van de plaat helemaal niet te kennen. Wel werd de opvolger, 'Innocente' opnieuw in de Tiësto remix een flinke hit in de trance-scene. Verder succes van Delerium is bij menigeen niet doorgedrongen, terwijl er toch nog wel wat minder bekende hitjes en albums volgden. 'After All' was de directe opvolger van 'Innocente' en deed het nog wel aardig op de radio en hier en daar op trance-feesten, daarna werd het een beetje stil rondom de Canadezen. Tot twee jaar geleden, toen daar ineens 'Chrysalis Heart' opdook, een collab met Stef Lang. Ook die track - een vette hit in de trance-scene, wederom in een remix versie van ditmaal Mark Loverush - willen we je niet onthouden.

De Canadese groep Delerium

Beeld via Facebook

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws