Deadmau5 geeft gratis remix weg

Ivo Mollemans | 27 september 2016
music

Het kan je niet ontgaan zijn dat het label van deadmau5 genaamd mau5trap voor de honderdste release een speciale remix EP in elkaar heeft gezet van het legendarische nummer ‘Strobe’ van labelbaas deadmau5. Op deze EP zijn remixes te vinden van Feed Me, Lane 8, ATTLAS, Dimension en dus ook die van deadmau5 zelf.

LEES OOK: Deadmau5’s ‘Strobe’ remix EP is eindelijk uit

Deadmau5 - ebortS

De remix is eigenlijk niet echt een remix. De titel van het nummer is ‘ebortS’. De oplettende lezer ziet hier al gauw dat daar dus ‘Strobe’ achterwaarts gespeld staat. Het nummer maakt gebruik van trip-hop geluiden nat als te horen is in oudere nummers zoals ‘Snowcone’. Het is een vrij rustig nummer, maar de kwaliteit is zoals we van Deadmau5 gewend zijn uitstekend. Om fans helemaal blij te maken geeft hij het nummer nog gratis weg ook. Dit doet hij echter niet zoals de meeste artiesten dat doen via SoundCloud. Deadmau5 heeft hier zo zijn eigen manier voor. Hij heeft het bestand namelijk uncompressed in een tweet bijgevoegd met de caption:

‘upload it and pass it out if you like.’

Het lijkt er dus op dat het de bedoeling is van deadmau5 dat mensen het zelf gaan verspreiden en uploaden zonder zich voor de verandering zorgen te hoeven maken over copyright en plagiaat.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws