TBT: Sebastian Ingrosso & Tommy Trash - 'Reload'

Rick Francissen | 29 september 2016
music

Reload - Sebastian Ingrosso Tommy Trash

Sebastian Ingrosso heeft een paar tracks in het verleden gemaakt die tijdloos zijn. ‘Calling’ maakte hij ongeveer vijf jaar geleden met Alesso. Een jaar later wist hij samen met Tommy Trash nog een van de grootse hits in de dance scene ooit te maken met ‘Reload’. Het nummer is inmiddels vier jaar oud en dat is een throwback thursday waard waarin we het nummer nogmaals terugluisteren.

LEES OOK: Nieuwe collab Alesso en Ingrosso bevestigd

Reload op Tomorrowland

In de eerste instantie was de track van Sebastian Ingrosso en Tommy Trash alleen instrumentaal. De vrolijke catchy melodie die opbouwt naar de drop waar de bass extra kracht bijzet is na het gigantische succes voorzien van de vocalen van John Martin. Deze bekende stem ken je waarschijnlijk ook van ‘Don’t You Worry Child’ en ‘Save The World’’.

Reload is absoluut grijsgedraaid en komt nog steeds af en toe voorbij een dj set. Het toont aan dat het nummer wat Sebastian Ingrosso en Tommy Trash met de toevoeging van John Martin echt tijdloos is. De instrumentale versie als de vocals zijn dan ook waanzinnig vaak verwerkt in verschillende sets. Een van de meest populaire is toch wel de versie die Hardwell tijdens Ultra Miami in 2014 liet horen. Hier mixte hij de vocals van Reload met ‘Left Behind’ van Paris Blohm.

Niets komt echter boven het origineel uit. De manier waarop Sebastian Ingrosso zijn set op Tomorrowland in 2013 afsluit bewijst dit absoluut.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws