Te gekke collab voor Showtek met Major Lazer!

Thomas Keulemans | 1 oktober 2016
music

Eén van de meest gehypte platen van dit jaar is vandaag eindelijk uitgebracht. ‘Believer’ heet de track, en het is de langverwachte samenwerking tussen Major Lazer en Showtek. De track gold al als één van de ultieme hoogtepunten op festivals als Parookaville, Lollapalooza, Burning Man, Rock Am Ring en The Flying Dutch en is nu officieel uitgebracht op Showteks label SKINK.

Het succes van Showtek

Showtek, de helft van deze titanische samenwerking, bestaat uit Wouter en Sjoerd Janssen. Het Nederlandse duo geldt als één van de meest spraakmakende acts in de dancemuziek en veroverde de scene met wereldwijde hitsingles als ‘Cannonball’, ‘Booyah’ en ‘Bad’. ‘Booyah’ veroverde bijvoorbeeld een plek in de top 5 van de UK Single Charts. ‘Believer’ is de derde Showtek-release in korte tijd; eerder bracht het duo ‘Mellow’, een samenwerking met Hardstyle-legendes Technoboy & Tuneboy, en ‘Swipe’ uit op hun eigen SKINK-label. Deze producties en samenwerkingen laten zien dat Showtek voortdurend de grenzen van de pop/dance-scene opzoekt en er niet voor terug schrikt om tracks in allerlei genres uit te brengen.

Je checkt 'Believer' uiteraard hieronder:

LEES OOK: Showtek haalt uit naar de tindercultuur

Major Lazer

Major Lazer, het dj- en producertrio dat bestaat uit Grammy-winnaar Diplo (Wesley Pentz), Jillionaire en Walshy Fire, is onmiskenbaar hot en happening. Het drietal kwam in de zomer van 2015 met hun derde studioalbum Peace Is The Mission en veroverde in razend tempo de wereld met leadsingle ‘Lean On’ (feat. MØ & DJ Snake). De plaat geldt nu als de meest gestreamde tracks aller tijden op Spotify met meer dan 862 miljoen streams en behaalde topposities in een groot aantal officiële charts. Maar daar houdt het niet op: Major Lazers onlangs uitgebrachte single ‘Cold Water’ met Justin Bieber en MØ is ook hard op weg om alle records te breken. Die plaat staat momenteel ook al in de top 3 van meest gestreamde platen wereldwijd en domineert radiozenders over de hele wereld! Geweldig dus voor de mannen van Showtek, dat zij nu een collab mochten maken met Major Lazer.

Major Lazer over de samenwerking:

“We kwamen deze plaat tegen in de underground scene van Trinidad via een ‘creative collective’ genaamd Freetown en hebben van de originele Reggae-plaat een échte clubplaat kunnen maken. We wilden er iets van de klassieke Major Lazer-sound in stoppen en kregen daarin ondersteuning van één van onze favoriete productieteams: Showtek. We hebben uiteindelijk iets neergezet wat we niet zonder hen hadden kunnen doen. Deze plaat zal blijven gaan tot aan het volgende zomerseizoen.”

Ook de heren van Showtek hebben wat te zeggen over deze geweldige kans voor hen om samen met Major Lazer te mogen werken.

“Het is inmiddels twee jaar geleden sinds we samen met Diplo in zijn studio in Los Angeles zaten. We zijn fans van elkaars sound en het combineren van beide stijlen heeft echt fantastisch resultaat opgeleverd. Muziek is een universele taal die mensen dichter bij elkaar brengt en maakt geen onderscheid tussen afkomst, geloof, cultuur of huidskleur. We konden dat echt voelen in de studio en hebben geprobeerd om dat gevoel ook in onze samenwerking een plek te geven. Wij geloven in de positieve boodschap van deze plaat. We kunnen niet wachten op de release van ‘Believer’ en hopen snel weer aan iets nieuws te kunnen werken.”

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws