David Guetta, Cedric Gervais en Chris Willis laten classic herleven

Rick Francissen | 30 september 2016
music

David Guetta Would I Lie To You

'Would I Lie To You', dat oorspronkelijk gemaakt is door Charles & Eddie, heeft in de jaren 90 waanzinnige successen gekend. In meer dan tien Europese landen behaalde de track een nummer een, twee of drie positie in de hitlijsten. Daarbij is het nummer door de jaren heen waanzinnig veel geremixt, gesampled en verwerkt in sets. David GuettaCedric Gervais en Chris Willis zijn nu de volgende die aan de slag gaan met deze klassieker.

LEES OOK: Cedric Gervais: 'Mijn sound is altijd al progressive geweest.'

Nieuwe hit voor David Guetta en Chris Willis?

De samenwerking tussen David Guetta en Chris Willis verloopt inmiddels als een geoliede machine, althans dat denken we gezien de historie die de twee artiesten hebben. Samen maakten zij al eerder grote hits als ‘Love Is Gone’ en ‘Gettin' Over You’.

Het is de eerste keer dat Cedric Gervais, die vooral bekend is door zijn ‘Summertime Sadness’ remix voor Lana Del Ray, samenwerkt met landgenoot David Guetta en zanger Chris Willis. De samenwerking heeft ondanks deze nieuwe samenstelling erg goed uitgepakt.

Would I Lie To You wordt door de drie artiesten in vier verschillende versies uitgebracht. De radio edit die vooral gefocust is op de vocals van Chris Willis loopt lekker aan een stuk door en heeft geeft een zomers gevoel mee. De extended versie van de track heeft uiteraard hetzelfde funky thema met een langere intro en outro.

De club en festival mix zijn echter een stuk harder en dan ook echt bedoeld voor de feestjes. De eerste kent een typische electro house opbouw die uitmondt in een net zo herkenbare electro house drop. De festival mix is in de bigroom EDM-house style uitgevoerd. Een harde drop die bedoeld is voor grote menigtes. De opbouw krijgt vorm door de vocals en de melodie die het nummer herkenbaar maakt.

Met de verschillende uitvoeringen die David Guetta, Cedric Gervais en Chris Willis hebben gemaakt is de track in het hedendaagse jasje dan ook in verschillende situaties te luisteren. Het nummer is uitgebracht op het Jack Back Records, het label van David Guetta. De verschillende versies zijn onder andere te beluisteren op Spotify

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws