Destructive Tendencies gaat verassende collabs aan

Ivo Mollemans | 2 oktober 2016
music

De heren van Destructive Tendencies staan bekend om hun keiharde hardcore waarin geen rust bekend is. Dit heeft er dan ook toe geleid dat ze op veel hard dance festivals en feesten zijn te vinden. Ze hebben voorheen al een hoop singles uitgebracht, maar zijn nu hard bezig met het maken van hun debuutalbum.

Debuutalbum

Het album moet op 21 oktober af zijn. Omdat de heren graag de donkere kant van de muziek uitkiezen heet het album dan ook toepasselijk ‘Slaves To The Darkness’. Uiteraard zullen we hier zo’n beetje alleen maar het hardste van het hardste op aantreffen, maar toch zijn er twee samenwerkingen die opvallen. Radical Redemption en Warface zijn namelijk beide terug te vinden op de officiële tracklist van het album. Meestal gaat een hardstyle of rawstyle artiest de samenwerking aan met een hardcore artiest, maar deze keer is het juist andersom. Het is niet zo dat Radical en Warface geen enkele affiniteit met hardcore hebben, maar ze staan juist bekend om hun ruwe rawstyle en niet per se om hun hardcore.

LEES OOK: Keert Project One terug op Qlimax!?

Radical Redemption in de hardcore

Zeker Radical is niet vies van hardcore. Ook op zijn eigen albums zijn altijd wel een aantal hardcore nummers terug te vinden en die horen we dan ook maar al te graag terug in zijn sets. Het nummer dat hij met Destructive Tendencies heeft gemaakt is dan ook terug te vinden op zijn album The One Man Army. Daarnaast heeft Radical 7 tracks in de top 100 hardcore tracks van 2015 weten te krijgen. Toch een hele prestatie als je nagaat dat dit niet zijn eerste genre is. De track die hij met Destructive Tendencies heeft gemaakt heet ‘Bring Us Some’.

Warface x Destructive Tendencies

De andere opvallende artiest van de tracklist is Warface. Deze man is de afgelopen paar jaar enorm hard gegaan in de scene en al dat harde werk zorgt dan ook voor interessant materiaal. Zo ook de samenwerking met Destructive Tendencies. Het nummer heet ‘Release The Kraken’ en is terug te vinden op het album van Destructive Tendencies.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws