Cirez D is terug met nieuwe tracks

Ivo Mollemans | 3 oktober 2016
music

Het alter-ego van Eric Prydz genaamd Cirez D is terug met twee nieuwe tracks! De tracks heten ‘BACKLASH’ en ‘THE TOURNAMENT’. De releasedatum is vastgesteld op maandag 3 oktober en het nieuws maakt fans dan ook razend enthousiast. Voorheen werd gedacht dat een van de trackd 'Soundcheck ID' heette en het was dan ook onzeker of er wel een officiële release aan zou komen.

LEES OOK: Checken: De eerste BBC Essential Mix ooit van Eric Prydz’ alter ego Cirez D

Pure techno van Eric Prydz / Cirez D

BACKLASH maakt gebruik van een techno intro zoals je die graag wil horen. Daarna is er een breakdown waarin het nummer zichzelf afbreekt om vervolgens weer opnieuw op te bouwen en uit te komen in een gigantische techno drop. THE TOURNAMENT is daarentegen een stuk stabieler. Om de zoveel tijd zijn er wat pieken en dalen, maar over het algemeen houdt de track een constant energiegehalte vast, wat er zeker voor zal zorgen dat de track het live ook erg goed gaat doen. Previews van de tracks zijn hieronder te beluisteren. Volgens de planning van Prydz moeten de tracks in november ook op vinyl uitgebracht worden.

Cirez D

Met het alter ego Direz D focust Eric Prydz zich meer richting techno. De Zweed heeft altijd al een zwak gehad voor het genre, maar kon er onder de naam Eric Prydz weinig mee doen. Daarom besloot hij een tijd terug om een alter ego in het leven te roepen. Dit project heet Cirez D en tot nu toe is er alleen nog maar kwaliteit uitgekomen onder deze naam. De releases worden door fans erg gewaardeerd en ook nieuwe fans sluiten zich nu aan bij het succes van Eric Prydz.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws