Trance comeback komt dichterbij

Ivo Mollemans | 4 oktober 2016
music

Het trance genre is al vanaf bijna het begin van dance aanwezig. Na een tijdje underground te zijn geweest lijkt het er echter steeds meer op dat het genre bezig is met een super harde comeback. Steeds meer artiesten verwerken, al dan niet klassiekers, trance nummers in hun sets. Zo ook Tiësto en dat zorgde dan ook meteen voor een hoop speculaties over een potentiële terugkeer van de dj in het genre.

Trance komt terug

Helaas is een volledige terugkeer van Tiësto nog ver weg, maar ook andere artiesten beginnen zich aan het genre te wagen. Er is nu namelijk een mysterieuze EP uitgekomen genaamd ‘Trance Wax One’. De EP bestaat uit 4 tracks en word gepubliceerd door Trance Wax. De tracks maken gebruik van klassieke productie technieken die kenmerkend zijn voor trance. Zo zijn breakbeats met klassieke samples uit nummers zoals ‘Three Dives’ van Greece 2000 en ‘Flaming June’ van BT te horen. Dit zorgt ervoor dat je weer exact hetzelfde gevoel krijgt bij deze huidige nummers als bij de nummers van inmiddels meer dan 10 jaar geleden.

LEES OOK: Armin van Buuren stelt trance playlist samen

Klassieke formules

De nummers weten precies hoe ze je als luisteraar mee moeten krijgen. De euforische breaks en beats zullen trance fans dan ook zeker enthousiast krijgen. In tegenstelling tot trance uit de jaren 90 maken deze nummers geen gebruik van lange build-ups gevolgd door drops, maar ze werken juist, bijna direct, soepel naar de drop toe zonder lange build-ups. Dit zorgt ervoor dat het geen directe kopieën worden van vroeger, maar nog steeds vernieuwend zijn.

Wie de tracks heeft gemaakt is onduidelijk. Trance Wax heeft wel gezegd dat de artiesten die eraan hebben gewerkt in elk geval niet de eerste de beste waren. De tracks zijn te downloaden via Juno Records.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws