Wij kunnen niet wachten op deze 5 samenwerkingen

Rick Francissen | 6 oktober 2016
music

Samenwerkingen

Hou je een beetje de sociale media kanalen van verschillende dj’s in de gaten, dan weet je wat voor samenwerkingen eraan zitten te komen. Al weet je nooit hoe lang het duurt voordat er een dergelijke track officieel bevestigd wordt dan wel wordt uitgebracht. Wij hebben in ieder geval een aantal (waarschijnlijke) samenwerkingen waar we erg naar uit kijken.

Afrojack & Hardwell

Op de Twitter en Instagram van zowel Afrojack als Hardwell stond de onderstaande foto geplaatst. Afrojack en Hardwell kennen elkaar al een erg lange tijd. Hun eerste en enige samenwerking ‘Hollywood’ staat dan ook in het teken van hun vriendschap. Afrojack en Hardwell hebben elkaar voor het eerst leren kennen in een van de grootste clubs die Nederland heeft gekend, namelijk Hollywood in Rotterdam. De club moest in 2014 de deuren sluiten door tegenvallende inkomsten.

Met Hollywood behaalde Afrojack en Hardwell een nummer 1 positie op Beatport en hebben zij een aantal miljoen streams op Spotify en YouTube. Daarnaast doet de track het erg goed op feesten. De nieuwe samenwerking, die nog geen naam heeft gekregen, lijkt weer een track te worden die echt gemaakt is voor festivals en clubs, zo bleek uit een update op Snapchat. Hier kon je een aantal seconden horen van de samenwerking. Helaas konden we dit niet opnemen, maar we kunnen nu alvast zeggen dat er niet wordt ingehouden wat betreft harde kicks en een typische Afrojack synthesizer.

 

New music in the making with @afrojack

Een foto die is geplaatst door Hardwell (@hardwell) op

Martin Garrix & Justin Bieber

De buzz rondom Martin Garrix en Justin Bieber leek niet groter te kunnen nadat er werd aangekondigd dat de twee samen zouden gaan toeren in Australie in maart 2017. Niets is echter minder waar, want toen zij samen in de Albert Heijn werden gespot in Amsterdam barste het internet helemaal los. Buiten het feit dat er massaal gereageerd werd op de foto van de twee artiesten in de supermarkt werd ook het winkelmandje waarin Justin Bieber wat afbakbroodjes en Corona had gedragen verkocht voor een bedrag van 1050 euro.

Justin Bieber en Martin Garrix in Albert Heijn

Tijdens de tour in Australië zullen Martin Garrix en Justin bieber vast ook wel een Corona willen drinken, maar het draait hier natuurlijk vooral om muziek. Wij kijken dan ook erg uit naar een samenwerking tussen de twee. Ook over deze track is nog weinig bekend, behalve dat er wat ideeën heen en weer zijn gestuurd. De ideale tijd om dit af te maken lijkt nu vast te staan in de agenda van de twee.

Project One (Headhunterz & Wildstylez)

Beide artiesten van het voormalig duo Project One hebben zichzelf ruimschoots op de kaart gezet. Zowel Wildstylez als Headhunterz wisten zichzelf met hun melodieuze hardstyle waardig te maken in de scene. Toen zij besloten samen te werken in de vorm van Project One en het album The Album in 2008 uitbrachten werden zij, zo blijkt nu, legendarisch bezig. Dat de twee samen ooit nog iets zouden doen leek zeer onwaarschijnlijk, zeker na de keuze van Headhunterz om meer de EDM kant uit te gaan. 

De mysterieuze aankondiging van Q-Dance waaruit op te maken valt dat Project One zeer waarschijnlijk op Qlimax 2016 op zal treden was dan ook een bericht wat de aandacht van veel hardstyle fans wist vast te pakken. Onlangs werd daarbij nog eens bekend gemaakt dat Project One als headliner zal optreden op HSU Australia. Kortom, samen optreden zit er ook op een van de grootste feesten van Q-Dance dik in, samen een neiuwe track uitbrengen kunnen we voorlopig alleen nog maar op hopen. Wij duimen voor een goede uitkomst. Hardstyle Unites in Australië  Dat onlangs de aankondiging van Project One op Of ze samen een track gaan maken is nog maar de vraag, maar een optreden als duo op een van de grootste feesten van Q-Dance lijkt zeer waarschijnlijk. Het bWij duimen in ieder geval voor een goede uitkomst.

The Chainsmokers & U2

The Chainsmokers zijn een van de meest populaire artiesten op het moment. Het duo lijkt met elke track een hit te maken en hebben op Spotify met gemak 1 miljard streams bij elkaar geraapt. bereikt al met twee nummers een gigantisch getal van 1 miljard streams op Spotify. Elk klein nieuwtje rondom samenwerkingen rondom de Amerikanen wordt dan ook flink uitvergroot.

Toen zanger Bono van U2 daarom toevallig One Republic tegenkwam die de studio van The Chainsmokers uit kwam lopen leek alles op zijn plek te vallen. Of de samenwerking tussen The Chainsmokers en U2 er echt komt is dus niet echt bevestigd, maar de situatie lijkt er verdacht veel op.

Alesso & Sebastian Ingrosso

De twee Zweden zijn ongekend populair. Sebastian Ingrosso gaat al lange tijd mee in de scene en heeft zowel als solo artiest, deel van Swedish House Mafia en Axwell /\ Ingrosso bewezen dat hij weet hoe hij goede tracks moet produceren. Een van zijn pareltjes is toch wel samen met Alesso gemaakt. Toen hij nog een aanstormend talent was maakten zij samen ‘Calling (Lose My Mind)’ met Ryan Tedder. De track heeft een van de meest catchy melodieën die je bij de eerste toon direct mee kunt schreeuwen.

Toen Alesso en Sebastian Ingrosso op Twitter indirect bekend maakten dat zij opnieuw samen de studio in gingen, was het dus logisch dat er een enorm enthousiasme door de fans opkwam. Hoe de track gaat klinken of wanneer deze uit gaat komen is nog niet bekend, we houden dit uiteraard goed in de gaten.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws