TBT: Zedd – Shave It

Rick Francissen | 6 oktober 2016
music

zedd

Zedd is inmiddels een van de meest bekende en succesvolle producers uit de scene.  Selena Gomez, Ariana Grande, Eva Simons en Justin Bieber staan dan ook op zijn lijst met samenwerkingen. Ook maakte hij het anthem voor het League Of Legends World Championship en heeft hij zojuist een nieuwe samenwerking ‘Adrenaline’ met Grey uitgebracht. Toch is ook Zedd ooit beneden aan de ladder begonnen. Daarom kijken we terug op een van zijn eerste releases ongeveer vijf jaar geleden.

LEES OOK: Zedd maakt anthem voor League Of Legends World Championship

Zedd heeft zijn stijl aangepast

‘Shave It’ stond in 2011 bekend als de typerende stijl voor de artiest Zedd, die electro invloeden graag toepaste in zijn tracks. Later hoorde je dit ook nog terug in nummers als ‘Spectrum’ en ‘Fall Into The Sky’.

Inmiddels is de wereld van Zedd als de wereld om hem heen flink veranderd en hoor je deze stijl niet zo vaak meer terug. Zeker wanneer je de samenwerkingen met de bovenstaande artiesten beluistert (‘I Want You To Know’ bijvoorbeeld) of kom je tot de conclusie dat de dj zich voornamelijk heeft ontwikkeld in de pop/progressive house richting. Waan je met Shave It in ieder geval even terug naar een aantal jaar terug.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws