Alesso komt weer met een remake

Ivo Mollemans | 9 oktober 2016
music

Het lijkt wel alsof Alesso zijn hele discografie opnieuw aan het doornemen is. Hij is de laatste tijd alleen maar nummers opnieuw aan het aanpakken. Als eerste pakte hij samen met Dillon Francis hun samenwerking opnieuw aan. Het nummer is dan ook compleet veranderd en het origineel is dan ook niet meer terug te horen. Vorige week besloot hij om zijn track ‘I Wanna Know’ te restylen.

Alesso is op dreef

I Wanna Know was origineel ingezongen door Nico & Vinz, maar voor de nieuwe versie koos hij toch voor de vrouwelijke vocalen van de Taiwanese Jolin Tsai. Blijkbaar beviel het geluid van de zangeres hem zo dat hij ook maar meteen een nummer van haar remixte. Toch zijn alle drie de nummers in een verschillende stijl dus de inspiratie van Alesso is duidelijk nog niet weg.

LEES OOK: Axwell en Shapov presenteren video voor de track ‘Belong’

Als nieuwste project heeft Alesso er opnieuw voor gekozen om een van zijn oude nummers terug te brengen naar de studio en te polijsten. Het gaat om de track ‘Years’. De remake moet op 8 oktober uitkomen. Wat deze remake echter noemenswaardig maakt is de manier waarop de teksten zijn verwerkt. Ook al is Jolin Tsai Taiwanees en zingt ze haar eigen nummers dan ook in haar eigen taal, voor de remake maakte ze de switch naar het Engels. Dit is niet het geval voor de remake van Years. Voor dit nummer heeft Alesso de hulp ingeroepen van K-Pop zanger Chen en die heeft, met uitzondering van het refrein, het nummer naar het Koreaans vertaald. Het resultaat? Een danceplaat met Koreaanse vocalen die, ook al kunnen we er vrij weinig van verstaan, toch goed te luisteren is. Het resultaat is nog niet volledig online te vinden, maar een deel van het nummer is wel gebruikt in onderstaande video.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws