Lost Frequencies bewerkt Haddaway

Ivo Mollemans | 10 oktober 2016
music

De Belgische deep house dj en producer Lost Frequencies heeft in het verleden een aantal goed scorende nummers weten te maken. Tracks als ‘Reality’, ‘Are You With Me’ en ‘Beautiful Life’ zijn vaak op zowel de radio als op festivals gedraaid. Het zorgde zelfs voor een heel bijzonder record voor Felix De Laet, zoals Lost Frequencies eigenlijk heet. Momenteel is hij bezig met zijn nieuwe albumLess Is More’ dat op 21 oktober uit zal komen.

Haddaway in 2016

Het album is gevuld met origineel materiaal, maar er staat ook een remake op van het bekende nummer ‘What Is Love?’ van Haddaway uit 1993. Nu, 23 jaar later, horen we het nummer opnieuw maar dan in een geheel andere versie. De tekst van het origineel is hetzelfde gebleven, maar wordt wel op een geheel andere manier uitgevoerd. De vocalen brengen veel meer rust dan het origineel en de instrumentale ondersteuning past er zeer goed bij. Bij de track is ook al een officiële videoclip uitgebracht. Dit is gelukkig geen standaard filmpje geworden over de liefde tussen een vriend en vriendin, maar laat ook zien dat liefde verder gaat. De man in de video heeft naast zijn gezinsleven ook nog een passie voor basketbal.

LEES OOK: Alesso komt weer met een remake

Het succes van Lost Frequencies

Dat Lost Frequencies goed is in het maken van remakes is wel gebleken bij zijn track ‘Are You With Me’. Dit nummer behaalde vrijwel meteen de eerste plaats in de top 50 in Vlaanderen en ook in andere landen was het nummer terug te vinden in de hitlijsten. Sinds die single is al het opvolgende materiaal alleen nog maar goed ontvangen door zowel fans als critici. Lost Frequencies is met zijn muziek eerder een trendzetter dan iemand die huidige trends volgt. Dat is ook goed te horen op zijn nieuwe album wat boordevol zit met nieuwe en opkomende artiesten. De Belg vermijdt de grote namen en juist dit zorgt ervoor dat hij het zo verschrikkelijk goed doet.

‘I didn’t work with a lot of famous people. I worked with a lot of really cool unknown guys that have an amazing voice and amazing ideas. I have one guy that has 3 tracks on the album and another that has 2 tracks. When I have a vibe with someone I really like I just keep it on and we work on stuff together. The album has a kind of intimate vibe because it’s not about the big names –  it’s about the music. It’s going to be really cool to discover the whole story and music. I did a little book with all the lyrics because it’s important to me to put all the lyrics down so I’m really excited about everything about that.’

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws