Deadmau5 maakte 'Ghost N Stuff' en 'Strobe' in één week

Ivo Mollemans | 11 oktober 2016
music

Deadmau5 is elke dag ontzettend druk, als we zijn social media berichten moeten geloven tenminste. Als hij niet met zijn muziek bezig is, dan zorgt hij wel dat er iets te doen is voor zijn liveshows. Daarnaast is hij ook online zeer aanwezig en zo voert hij met regelmaat pittige discussies met andere dj's, producers en artiesten.

Deadmau5 is ontevreden over zijn album

Omdat Deadmau5 bezig is met een nieuw album sluit hij zichzelf lange tijd op in zijn eigen studio. Voor de meeste mensen zou het geen probleem zijn om in die studio te mogen werken want hij is gloednieuw en voorzien van zoveel gear dat je er ‘U’ tegen zegt. Toch heeft Deadmau5 hier een andere mening over want volgens zichzelf krijgt hij te weinig tijd om een goed album neer te kunnen zetten. Tegenwoordig gaat het er veel minder om dat je kwaliteit produceert en juist meer dat je als artiest van je laat horen via zowel muziek als door branding. Hierdoor voelt het voor Deadmau5 alsof iedereen teveel druk achter zijn album wil zetten, omdat hij alsmaar de vraag krijgt over de voortgang van zijn album.

LEES OOK: Deadmau5 laat weer nieuw nummer horen

Eén week, twee top tracks

Toch is eerder al gebleken dat de Canadees juist niet veel tijd nodig heeft om legendarische producties te maken. In een comment op Reddit heeft hij namelijk gezegd dat de tracks ‘Ghosts N Stuff’ en ‘Strobe’ in dezelfde week zijn gemaakt toen hij in London was. Een opmerkelijk nieuwtje want allebei de nummers zijn onwijs bekend geworden en 'Strobe' kwam anderhalf jaar later uit dan 'Ghosts N Stuff'. Misschien is het wel tijd dat Deadmau5 opnieuw opzoek gaat naar een andere studio of juist voor een maandje naar London verhuist.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws