Nieuwe muziek van Eric Prydz is nabij

Ivo Mollemans | 13 oktober 2016
music

Legende Eric Prydz heeft nieuws vrijgegeven over de ontwikkelingen rond nieuwe muziek. Hij plaatste onlangs een video online waarin hij een deel van nieuw materiaal liet horen. Daarnaast kwam er ook een Tweet tevoorschijn met daarin de tekst dat Pryda eraan komt. Of de muziek onder de naam Eric Prydz zal worden uitgebracht hoeft dus niet per se, maar het is wel door hem gemaakt dus fans kunnen rekenen op kwaliteit.

Pryda

De naam Pryda is vooral bekend van de beroemde ‘Pryda snare’. Dit is een specifieke sample die heel erg veel gebruikt word in big room house. De snare komt uit het nummer ‘Miami To Atlanta’ en wordt gekenmerkt door zijn relatief lange nagalm. Sindsdien is de sample in een hoop hits terug te horen zoals ‘Antidote’ van Swedish House Mafia en Knife Party en ook in de track ‘Animals’ van Martin Garrix is het geluid terug te horen. De track die Eric in de video op Twitter plaatste gaat in elk geval terug naar het originele geluid van Pryda. Het is een zacht, maar goedlopend en energiek nummer. Een combinatie die veel dance liefhebbers aanspreekt.

LEES OOK: Don Diablo brengt 'Cutting Shapes' uit

Drukte bij Eric Prydz

Het is alweer een tijd geleden dat Eric onder de naam Pryda muziek heeft uitgebracht. Waarschijnlijk komt dit door de drukte die de dj ervaart. Naast Eric Prydz en Pryda produceert hij namelijk ook nog onder de naam Cirez D. Dit alter-ego is gericht op techno muziek en daar kwam laatst nog een hele EP van online. Met drie namen moeten er dus ook een hoop shows gedaan worden. Zo stond hij afgelopen Tomorrowland nog samen met Deadmau5 op het podium voor een speciale b2b set en op bijna elke festival poster is wel een van zijn alter-ego’s terug te vinden al dan niet als headliner.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws