Baauer laat verrassende nieuwe track horen

Ivo Mollemans | 14 oktober 2016
music

Trap producer Baauer heeft in maart dit jaar zijn debuutalbum ‘Aa’ uitgebracht. Dit album is een goede manier geweest om zijn eigen unieke geluid door te laten dringen naar de buitenwereld zodat men hem niet alleen nog maar kent van de Harlem Shake hype die was ontstaan in 2012.

LEES OOK: Nieuwe muziek van Eric Prydz is nabij

Baauer dropt debuutalbum

Het album kwam op het begin van het jaar uit. Dit betekent dus dat hij eind 2015 veel bezig moet zijn geweest met nieuwe muziek. Zoals bij elke artiest zijn er een aantal nummers die het album niet halen. Veelal worden deze nummers naderhand als singles of in een EP toch uitgegeven. Het schijnt dat Baauer dit nu ook van plan is. Onlangs kwam namelijk een track online met de naam ‘Paauer’. Deze track is nog niet officieel verschenen, maar zwerft nu overal op het internet en Baauer heeft niet ontkent dat het zijn nummer is. De track werd voor het eerst gedraaid in zijn nieuwe radioshow, Studio B, die hij heeft bij Beats 1. Deze radioshow is gefocust om nieuwe geluiden uit de trap scene naar de buitenwereld te brengen en hiermee sluit Baauer zich aan bij een grote groep artiesten die al reeds nieuwe talenten zoeken en supporten. Ook kan hij via dit platform nieuw materiaal van zichzelf heel makkelijk aan de wereld laten horen en dat is dan ook precies wat hij aan het doen is.

Paauer

Paauer kenmerkt zich door zijn drum & bass geluiden. De synths zijn rauw en de drums minder hard dan we gewend zijn van trap. Een vrij experimentele track dus, maar zeker het checken waard. De plaat zal zorgen voor nog meer diversiteit in zijn livesets en sluit hiermee aan bij zijn huidige discografie die van zichzelf al heel divers is. Luister hieronder zelf naar de track.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws