We checkten Northern Lights van Zeds Dead!

Peter Güldenpfennig | 18 oktober 2016
music

Zeds Dead is altijd een beetje een odd one out geweest. Is het dubstep? Drum and bass? Of maken ze misschien, heel cliché, muziek wat niet in een hokje te stoppen is? Maakt allemaal niet uit, hun tracks klinken altijd goed dus dat zij met een eigen album komen op hun eigen gelanceerde label Deadbeats is voor elke muziekliefhebber goed nieuws!

Zeds Dead – Northern Lights

Het duo draagt hun op Pulp Fiction geïnspireerde naam al enige jaren met verve. Sterker nog, hun video voor 'Demons' is nog steeds gaaf om te kijken. Goede reden om enthousiast te worden voor Northern Lights, het eerste album van het duo op hun eigen label. 

Northern Lights staat bol van de samenwerkingen. Leuke is dat het nooit die weirde typische Zeds Dead-sound verliest. Dat terwijl ze tegelijkertijd wel hun eigen sound hebben verbreed. Zo heeft 'Blame', een samenwerking met Diplo naast de melancholische dubstep van Zeds Dead ook een four-to-the-floor-vibe. Dat maakt de track alleen maar veelzijdig natuurlijk en daarmee ook leuk om te luisteren. 

In 'Lights Out' zoeken ze het juist weer in lichte clicks-met-beats, hoge reverbed melodieën, gefilterde zang en stuwende bassen. Lekker! De hele tijd denk je build-ups naar iets stevigers te horen, maar het duo houdt het spannend. 

Het album blijft wel aan de donkere kant zitten qua sound, iets wat Zeds Dead prima past. 'Already Done' bijvoorbeeld, waarop de vocalen van Ghetts zowat aanvoelen als commando's. Heel gaaf! 

Het album bevat trouwens ook genoeg hitmateriaal. Het zou ons verbazen als 'Symphony' niet een dikke vet hit wordt. Oke misschien is het nummer iets te onconventioneel om een groot publiek voor zich te winnen, maar de track verdient dat publiek wel. 

We kunnen nog even doorgaan, maar Northern Lights is een album die je ook gewoon zelf moet ontdekken. Wij zijn enthousiast in ieder geval. Zeds Dead's album is een van de leukste en spannendste albums wat we op elektronisch gebied de laatste maanden hebben gehoord. Check it!

Geïnteresseerd in het album? Check 'em op Spotify!

 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws