Dit is het langste Deadmau5 nummer tot nu toe

Ivo Mollemans | 24 oktober 2016
music

De laatste tijd komt er met regelmaat nieuws voorbij over Deadmau5. De ene keer gaat het over een ruzie die hij heeft met een andere dj of producer en de andere keer over zijn muziek of liveshows. Dat hij weet hoe een goed progressive house nummer in elkaar steekt heeft hij al heel vaak laten zien met zowel albums, singles en remixen. Ook met deze creatie weet hij een goede track neer te zetten.

Deadmau5 – Haitus Fantasy

Het nummer heet ‘Haitus Fantasy’ en alleen al bij het zien van de informatie over het nummer weet je dat het iets aparts is geworden. Het nummer is met 13 minuten bijna een kwartier lang en onderscheid zich daarmee van zowel tracks van andere artiesten als van tracks die Deadmau5 zelf heeft gemaakt. Dit is het langste nummer wat er tot nu toe uit de studio van de Canadees is komen rollen en het bevat alles wat je gewend bent van Deadmau5. Mysterieuze melodieën, synths die vaak herhaald worden en een standaard progressive house beat maken dit de perfecte track.

LEES OOK: Don Diablo remixt Rihanna’s ‘Love On The Brain’

Het nummer is geïnspireerd door het spel Final Fantasy en dat is goed te horen. Bij het horen van de geluiden die gebruikt zijn om het geheel te maken denk je meteen aan videogames. Het nummer is echter niet nieuw. Deadmau5 maakte het nummer al in 2006 toen hij een compilatie genaamd ‘deadmau5 Circa 1998-2002’ uitbracht. Deze compilatie kwam uit onder zijn oude pseudoniem Halcyon441. Deadmau5 zelf zegt dat het nummer compleet outdated is dat de technische kant van het nummer super slecht is en fans willen dan ook graag een opgepoetste versie. Of die er ook gaat komen blijft helaas nog maar de vraag, want Deadmau5 heeft het momenteel erg druk met zijn nieuwe album dat binnenkort uit moet gaan komen. Misschien dat er in een verre toekomst wel een gaatje voor hem is om het nummer aan te pakken, maar nu kunnen fans niks anders doen dan blijven wachten en hopen.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws