Checken: het nieuwe album van Excision

Ivo Mollemans | 26 oktober 2016
music

Iedereen die ooit in zijn leven naar dubstep heeft geluisterd is de naam Excision vast en zeker wel eens tegengekomen. De dj en producer afkomstig uit Canada staat al erg lang bovenaan in de wereld van dubstep en keer op keer weet hij fans enthousiast te krijgen met nieuwe muziek. Technisch gezien zijn zijn nummers hoogstandjes waar je ‘u’ tegen zegt en hij houdt hiermee een niveau aan wat maar weinigen weten te evenaren.

Excision dropt zijn album ‘Virus’

Excision heeft al vaker albums uitgebracht, de laatste 'Codename X' in 2014. Het werd dus wel weer tijd voor een nieuwe. Het album heet ‘Virus’ en bestaat uit 16 keiharde tracks. Samenwerkingen met Datsik, Dion Timmer en Space Laces zijn allemaal terug te vinden op de tracklist van het album. De titeltrack ‘Virus’ begint met een dialoog van ongeveer anderhalve minuut als inleiding tot het album. Uiteraard gaat de track daarna over naar dubstep en sinds dat moment is er geen enkele aanwijzing van zachter gaan te bespeuren in het album. Toch is er één track die wel wat afwijkt van de harde basslijnen gecombineerd met harde snares. Het nummer ‘Drowning’, wat een samenwerking is met Akylla, gaat de melodieuze kant op en dat is er een die we niet bij voorbaat gewend zijn van Excision. De vocalen van Akylla maken de track helemaal af en samen met het instrumentale gedeelte van Excision zorgt dit voor een donkere sfeer. Bijgestaan door drums die je normaal hoort bij drum ‘n’ bass maken deze track tot een nummer dat in elke situatie de aandacht weet te trekken.

LEES OOK: Chainsmokers komen met gloednieuwe EP 'Collage'

Andere noemenswaardige tracks zijn ‘The Paradox’, welke gelijknamig is aan zijn tour, ‘Final Boss’ en ‘Harambe’. Het album is zeker het checken waard voor iedereen die houdt van dubstep, muziek die technisch zeer goed in elkaar steekt en daarnaast eigenlijk ook gewoon voor elke andere persoon want dit album mag je niet missen.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws