Dit zijn nummers waarvan je niet wist dat Skrillex ze gemaakt heeft

Ivo Mollemans | 28 oktober 2016
music

Bekend geworden met dubstep en inmiddels ook uitgebreid naar trap, moombathon en alles wat daarbij in de buurt ligt: dat is de carrière van Skrillex in een notendop. De producer heeft enorm veel succesvolle producties op zijn naam weten te zetten, maar hij heeft eigenlijk nooit een hit gehad onder de naam Skrillex die op de radio werd gedraaid. Met zijn andere project ‘Jack Ü’ wat hij samen met Diplo heeft opgezet, heeft hij dit wel bereikt. Toch beperkt Skrillex zich niet tot alleen muziek waarbij hij zelf ook terug te vinden is in de titel. Hij heeft al voor verschillende artiesten geproduceerd waaronder Justin Bieber, maar wist je dat ook de titelsong van een van de delen van Twilight door hem gemaakt is?

Skrillex en metal

Nog voor hij zich bezighield met dubstep was Skrillex al bezig met muziek. Hij is ooit zanger geweest in een metal band maar moest daarmee ophouden door problemen met zijn stem. Sindsdien heeft hij interesse getoond in electronische muziek en dat was een slimme zet. Toch blijft hij zijn liefde voor metal bij zich dragen en dat is ook te merken aan het volgende nummer. Samen met Korn en Kill The Noise heeft hij de track ‘Narcissistic Cannibal’ gemaakt. Dit nummer is onderdeel van het album ‘The Path Of Totality’ waar ook samenwerkingen van Korn zijn te vinden met Noisia, Excision en Downlink.

Een ander nummer dat een creatieve samenwerking was met Atreyu. Dit nummer valt onder het genre metal en er is totaal niet te horen dat Skrillex zich heeft bezig gehouden met de productie ervan. Zijn naam komt niet in de titel voor en nergens is een teken van ook maar iets wat op dance lijkt. Dit laat maar weer zien dat Skrillex zijn liefde voor metal altijd met zich mee zal dragen.

LEES OOK: Jack Ü en Florence and the Machine hebben een nieuwe track

Aziatische invloeden

In het verleden heeft Skrillex al vaker gewerkt met Aziatische artiesten. Voor het nummer ‘Dirty Vibe’ heeft hij met CL en G-Dragon de studio gedeeld om een knaller van een track neer te zetten. Het bleef echter niet bij deze samenwerking want ook met 4Minute heeft Skrillex een K-Pop nummer gemaakt. Het nummer heet ‘Hate’, maar als je het hoort zou je denken dat de titel misplaatst is. In tegenstelling tot de agressie die Dirty Vibe heeft is Hate juist een stuk rustiger. De track wordt voornamelijk gekenmerkt door de drop en relatief zachte intro. Waarschijnlijk klinkt de titel misplaatst omdat we de tekst niet kunnen verstaan, maar als je weet dat Skrillex zich ermee bemoeit heeft is dat wel goed terug te horen.

Twilight

Zoals al eerder gezegd heeft Skrillex ook de titelsong van ‘Twilight: Breaking Dawn’ – Part 2 in elkaar gezet. Volgens de titel is het nummer van Ellie Goulding maar Skrillex heeft wel degelijk zijn steentje bijgedragen aan het nummer. Geen harde drops, maar juist een melodieus geheel. Al met al steekt ook dit nummer goed in elkaar en is daardoor net zo zeer het luisteren waard.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws