Empire of The Sun brengt nieuw album uit

Ivo Mollemans | 31 oktober 2016
music

Dance act Empire of The Sun heeft al heel wat muziek uitgebracht in hun carrière. Ze worden gekenmerkt door hun iconische outfits, maar natuurlijk ook door hun unieke muziekstijl. Ze hebben allerlei verschillende soorten nummers uitgebracht en hier zitten ook een paar klassieke hits tussen zoals ‘Alive’, ‘We Are The People’ en ‘Walking On A Dream’.

LEES OOK: Checken: het nieuwe album van Excision

Empire Of The Sun – Two Vines

Het nieuwste album van het duo heeft de naam ‘Two Vines’ gekregen. Het is drie jaar lang erg stil geweest omtrent nieuwe muziek totdat ze in 2015 begonnen met het teasen van nieuws over een potentieel nieuw album. Het duurde toen echter nog tot augustus totdat er officieel werd gezegd dat dit album eraan zat te komen. Nu het er is wordt het dan ook massaal beluisterd door alle fans die er al jaren op aan het wachten zijn en dat is zeer terecht.

Het allereerste nummer laat al meteen de stijl horen die de fans gewend zijn van het duo. Een soort combinatie tussen indie, trance en afgewerkt met unieke synths zorgen ervoor dat je als luisteraar direct wordt meegenomen in het album. De nummers wisselen vaak tussen rustige stukken en climaxen, maar wel op zo’n manier dat er de hele tijd een constante lijn wordt aangehouden. Of dit album ook een aantal toppers in zich heeft zullen we me de tijd moeten afwachten, maar tracks als ‘High And Low’, ‘There’s No Need’ en ‘First Crush’ laten de creativiteit van Empire of The Sun goed naar voren komen.

Hieronder is het hele album te luisteren.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws