5 ghost-produced tracks van Calvin Harris

Partyscene Redactie | 14 oktober 2020
music

Calvin Harris weet momenteel hitlijst na hitlijst te toppen. Toch heeft de producer ook een verleden als ghostproducer voor andere artiesten die totaal niet in het genre dance muziek thuis horen. Daarom hebben wij hieronder 5 nummers verzameld die wel door Calvin zijn gemaakt, maar waarvan je het niet zo snel zou verwachten.

De tracks van Calvin Harris

Kylie Minogue – In My Arms

Dit nummer dateert al uit 2007 en wordt gezien als een van de beste tracks van de Australische vocalist Kylie Minogue. Tegenwoordig zou het nummer lang niet zoveel succes scoren als het toen deed, want de tijd is niet stil blijven staan. Ook al weet je dat Calvin Harris zich bemoeit heeft met het maken van de track toch is het moeilijk voor te stellen dat hij zijn creativiteit erop losgelaten heeft.

Chris Brown – Yeah 3x

De volgende track ken je wellicht beter dan die van Kylie. Zanger Chris Brown heeft in 2011 een grote hit gescoord met de track ‘Yeah 3x’ en het nummer was in veel hitlijsten terug te vinden. In dit nummer is al beter te horen dat Calvin zich bezig heeft gehouden met de productie ervan ook al was dit indirect. Toen het nummer werd gemaakt was Calvin namelijk helemaal niet betrokken bij het nummer. Toen men er pas later achter kwam dat het nummer wel erg veel leek op ‘I’m Not Alone’ van Calvin hebben ze hem enige credits gegeven voor het nummer.

Rihanna – Where Have You Been

Ook dit nummer van Rihanna wist menige hitlijst binnen te dringen. 5 jaar na release blijft het no steeds in je hoofd hangen bij het horen ervan en dat is niet alleen omdat Rihanna’s tekst zo catchy is. Calvin Harris heeft het instrumentale deel in elkaar gezet en je zou kunnen zeggen dat dit de voorloper is van ‘This Is What You Came For’.

Cheryl – Call My Name

Wederom een nummer van een zangeres waar Calvin voor de studio in is gedoken. Het nummer was is onderdeel van haar derde studio album en had grote successen in de hitlijsten van Ierland, Schotland en de UK.

Rita Ora – I Will Never Let You Down

Deze track is nog gemaakt in de tijd dat Calvin een relatie had met Rita Ora. Volgens geruchten hebben de twee samen een heel album gemaakt, maar dat is meteen afgebroken en weggegooid toen de relatie stuk liep. De rest van het album is dus nooit uitgekomen ook al zouden hier misschien wel een hitje of twee tussen kunnen hebben gezeten.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws