Porter Robinson dropt zijn duisterste nummer tot nu toe

Ivo Mollemans | 1 november 2016
music

Toen Porter Robinson begon aan zijn carrière als muzikant werd hij snel bekend met zijn ‘Spitfire’ EP die in 2011 uitkwam op OWSLA. Inmiddels is die EP uitgegroeid tot een van zijn meest toonaangevende releases en sindsdien is de producer prominent aanwezig gebleven zowel in de studio als met zijn indrukwekkende liveshows.

Het debuutalbum

Toen hij in 2014 zijn debuutalbum Worlds uitbracht was het no maar de vraag of hij dit succes wist te behouden. Het album is minder dansbaar dan fans voorheen gewend waren, maar laat vooral de creativiteit van Porter zien. Ook zijn sets werden hierop aangepast en zijn hits als ‘Unison’ en ‘Say My Name’ werden vervangen door tracks van het album en ander materiaal waarin Porter zijn ultieme creativiteit kwijt kon. Toch heeft dit geen negatieve invloed gehad want tot op de dag van vandaag worden zijn shows druk bezocht en ook de Shelter tour die hij samen met Madeon doet is een enorm succes.

LEES OOK: Eric Prydz werkt aan nieuwe liveshow

De liveshows van Porter Robinson

Nog steeds zijn de tracks van het album een veelbesproken onderwerp onder zijn fans. De tracks worden niet vaak gedraaid door Porter, maar juist daardoor is de impact die het album heeft gemaakt nog groter geworden. Het moment dat hij de track ‘Fellow Feeling’ erin gooit wordt gezien als een highlight van de liveshow. Een moment dat hier echter nog verder bovenuit stijgt is wanneer hij het nummer ‘The Deer Song’ uitvoert. De visuals die hierbij worden gebruikt in combinatie met de harde bass drops die iets surrealistisch hebben zorgen ervoor dat fans ernaar verwijzen als het moment dat de hel losbarst tijdens zijn show.

‘That one part of Porter’s set where all Hell broke loose.’

Het moment dat de vocalen van de track beginnen te spelen weet het publiek dat de show een wending gaat krijgen. De sfeer die in de eerste veertig minuten wordt neergezet wordt drastisch veranderd als het nummer erin komt.

Edit voor Halloween

Ook tijdens een show die hij met Halloween deed passeerde het nummer de revue, maar niet in zijn originele vorm. Hij voerde een speciale edit van de track uit die nog harder en verrassender is dan het origineel. Na de abrupte intro van het nummer keert het weer terug tot een melodieus geheel dat voor een magisch moment in de zaal zorgt. Check het filmpje hieronder zelf om te zien hoe dat er precies aan toe ging.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws