TBT: Showtek & Justin Prime 'Cannonball'

Rick Francissen | 3 november 2016
music

Cannonball - Showtek & Justin Prime

Een flink aantal jaren geleden stonden de broers die samen Showtek vormen voornamelijk bekend om hun hardstyle tracks. Ze maakten bijvoorbeeld ‘Fuck The System’, ‘Hold Us Back’ en ‘Partylover’. In 2012 besloot het duo, tot grote teleurstelling van de fans, een switch te maken naar bigroom, electro house.

LEES OOK: TBT: Hardwell – Cobra

Showtek is niet de enige die een overstap maakt

De switch verging Showtek echter erg goed. Het duo maakte direct twee tracks die erg succesvol werden, namelijk ‘How We Do’ met Hardwell en ‘Cannonball’ met Justin Prime. Ook Justin besloot toentertijd een switch te maken vanuit de hardstyle scene. Cannonball was hierdoor een track met een dubbele lading. Wat voor de hardstyle liefhebbers als verraad voelde, was voor de bigroom fans een aangename verfrissing.

Cannonball werd een track die zo’n beetje op ieder festival of feest één of zelfs meerdere malen gedraaid werd. De onderstaande YouTube video illustreert hoe het publiek daarop als een gek reageerde.

Inmiddels is het alweer vier jaar geleden dat de track is uitgebracht. Het is daarom wel opmerkelijk te noemen dat er pas in 2014 remixes verschenen voor de track. Ook een vocale versie liet ruim een jaar op zich wachten. Matthew Koma kreeg de eer om ‘Cannonball (Earthquake)’ te zingen. Dit dj's Kryder, Yellow Claw, Lazy Rich, Matrix & Futurebound, Loopers en Brooks kregen vervolgens de kans om dit weer op hun eigen manier te interpreteren.  

Luister hieronder nog een keer naar het origineel en maak een kleine tijdreis naar de doorbraak van Showtek en Justin Prime in de bigroom, electro house scene.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws