The Weeknd en Daft Punk hebben nóg meer materiaal

Ivo Mollemans | 5 november 2016
music

Een comeback zo onverwachts als die van Daft Punk door hun samenwerking met The Weeknd was al een feest, maar blijkbaar hebben de artiesten aan meer dingen gewerkt dan alleen de hit ‘Starboy’. De Canadese R&B zanger is druk bezig met zijn nieuwe album en door alle inspiratie en spontane studiosessies zijn er twee nummers in plaats van een nummer gemaakt met Daft Punk.

‘The remarkably spontaneous sessions yielded two songs on the album.’

De andere track

Zoals te verwachten was is er nog geen verdere informatie over het andere nummer beschikbaar. Dit wordt pas openbaar gemaakt als het volledige album van The Weeknd uitkomt op 25 november via XO/Republic. Op dit album staan 18 tracks van de zanger waaronder de reeds uitgekomen ‘Starboy’, wat ook de titeltrack is, en ‘False Alarm’, waarvan een interessante videoclip online verscheen. Dit album wordt het derde studioalbum van The Weeknd. Zijn vorige album kwam in 2015 uit en daarop stonden onder andere de hits ‘The Hills’ en ‘Can’t Feel My Face’.

LEES OOK: Diplo legt zijn samenwerkingen met Justin Bieber uit

The Weeknd over de samenwerking

Naast deze informatie heeft The Weeknd ook meegedeeld hoe het was om met Daft Punk samen te werken. Uit zijn woorden is te halen dat het Franse duo een unieke, maar zeer effectieve manier heeft van muziek maken.

‘Their studio is like a spaceship, there’s a lot of gear. But the way they make music, the way they explain it, is very cinematic. It’s like they’re reading a page out of a novel: ‘We want to make sure that at the end, it feels like the sun’s coming up, and maybe there’s a car chase.’ They can get technical, but it was interesting how they visualize making music.’

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws