Deadmau5 kondigt zijn album officieel aan

Ivo Mollemans | 7 november 2016
music

Het is al langere tijd bekend dat deadmau5 zich de laatste tijd gigantisch veel heeft beziggehouden, en nog steeds bezig is, met zijn nieuwste album. Hier en daar doken er al wat nieuwe tracks op die hij draaide in sets, maar er was tot nu toe nog geen officiële informatie over zijn album.

Interessante titel voor deadmau5 zijn album

Tot nu dus want onlangs plaatste hij de cover van zijn album online. De cover is erg minimalistisch en doet meteen denken aan zijn oudere artwork. Zoals gewoonlijk is ook de titel van het album weer iets speciaals geworden. Titels van zijn vorige albums zijn onder andere ‘For Lack Of A Better Name’, ‘>Album Title Goes Here<’ en zijn vorige album heette ‘while(1<2)’. De titel van dit album bedraagt ‘“W:/2016ALBUM”’ en dat moet worden uitgesproken als ‘W Drive 2016 Album. Dit is een directe verwijzing naar het moment toen hij problemen had met bestanden op zijn computer vorig jaar.

LEES OOK: The Weeknd en Daft Punk hebben nóg meer materiaal

Dit is inmiddels zijn achtste album en op 2 december zal het uitkomen. Dit is echter wel het eerste album wat hij geheel onafhankelijk van externe labels uitbrengt. Hij releast het album namelijk via zijn eigen label ‘mau5trap’. Met dit label heeft hij al veel talenten een plek gegeven om hun muziek uit te brengen waaronder de interessante ‘Something Wrong Here’ EP van REZZ.

Wat kunnen we verwachten

Hoe het album uit de verf gaat komen zullen we nog moeten afwachten, want deadmau5 kennende heeft hij heel wat dingen aangepast aan alle tracks die we in zijn sets hebben gehoord. Daarnaast was hij zelf niet geheel tevreden over het album vanwege de tijdsdruk die men op hem legt. Eigenlijk is dit best gek, want hij kan zelf kiezen wanneer hij zijn album uitbrengt aangezien dat een eigen keuze van elke artiest is en hij het via zijn eigen label doet.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws