Bonobo kondigt nieuwe album ‘Migration’ aan

Ivo Mollemans | 7 november 2016
music

De welbekende experimentele artiest genaamd Bonobo heeft in zijn carrière als muzikant al heel wat unieke en creatieve producties af weten te leveren. Zijn melodieën weten keer op keer te verassen en elke track zit boordevol emotie. Hij is hierdoor een gerespecteerd artiest geworden en zijn nieuwste album zal dan ook zeker positief werken op zijn reeds bestaande carrière.

Bonobo - Migration

Het album draagt de titel ‘Migration’ en zal bestaan uit 12 tracks. Het label dat het album naar de buitenwereld zal gaan brengen is Ninja Tune en daar is Bonobo geen onbekende. Hij heeft in het verleden al veel materiaal uitgebracht via dit label, dus het was een logische keuze om dat bij deze LP weer te doen.

Migration is het nieuwste album sinds zijn veelgeprezen ‘The North Borders’ album dat in 2013 het levenslicht zag. Op dit album staan onder andere de inmiddels zeer bekende tracks ‘Cirrus’, ‘First Fires’ en ‘Emkay’. Migration zal als digitale versie, maar ook als vinyl versie worden uitgebracht. Aan de namen waarmee Bonobo heeft samengewerkt om dit album tot stand te brengen is te zien dat de nummers stuk voor stuk kwaliteit zijn. Onder andere Rhye, Innoc Gnawa en voormalig Chet Faker, Nick Murphy hebben een bijdrage geleverd aan het album, dat op13 januari uit zal komen. De titeltrack ‘Kerala’ staat inmiddels al online met bijbehorende videoclip en die is hieronder te zien.

LEES OOK: Porter Robinson dropt zijn duisterste nummer tot nu toe

Vergezeld met de release van het album zal Bonobo ook een vier maanden durende wereldtour gaan doen. De Migration shows zullen in 21 verschillende steden in Europa en 18 steden in Noord-Amerika worden gehouden. De tour start in februari 2017. Tickets zijn al te bestellen via de site van Bonobo. De show zal in maar liefst drie steden in Nederland worden gehouden en dat zijn Amsterdam, Groningen en Utrecht respectievelijk op 20, 21 en 22 februari.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws