Collab Major Lazer en Showtek bestond al anderhalf jaar

Ivo Mollemans | 8 november 2016
music

Dat het soms lang kan duren voordat nummers eindelijk worden uitgebracht is bekend. Een recent voorbeeld hiervan is de samenwerking tussen Alesso en Dillon Francis genaamd ‘Take My Breath Away’. Dit nummer kwam pas recentelijk uit, maar Dillon draaide een hele vroege versie ervan al een jaar geleden.

Showtek en Major Lazer hielden ons wachtende

Nu hebben ook de mannen van Showtek gezegd dat hun collab met Major Lazer genaamd ‘Believer’ al anderhalf jaar geleden tot stand kwam tijdens een studio sessie. Diplo benaderde het Nederlandse duo zelf nadat hun hit 'Booyah' was uitgekomen. Deze combinatie van reggea en electro house sprak hem erg aan en daarom wilde hij graag met hen de studio in.

‘Hij vond ‘Booyah’ heel sterk en verfrissend en stelde voor om samen de studio in te duiken. Door onze drukke schema’s duurde dat even maar anderhalf jaar geleden lukte het in Los Angeles. Diplo kwam met het vocale idee en samen werkten we aan de track.’

LEES OOK: Nieuwe muziek van Major Lazer is onderweg

Waarom duurde het zo lang?

Het plannen van deze studio sessie was toentertijd echter een heel gedoe doordat beide artiesten zeer drukke schema’s hadden. Toen de basis echter was gelegd ging het snel met het nummer en binnen no-time was het af. Toch wachtten de artiesten met het uitbrengen ervan tot een beter moment. Omdat het hier om een samenwerking gaat duurde het nog wat langer omdat het moment juist moet zijn voor beide partijen en de track daardoor niet zomaar online gezet kan worden, zo bleek uit hetgeen wat Sjoerd Janssen van Showtek vertelde in een interview.

‘Je moet soms even wachten op een goed releasemoment voor alle partijen. Dat is lastig, de sound moet bijvoorbeeld nog wel relevant zijn. Maar een goede song is een goede song. Het is met hart en ziel gemaakt, dat horen de mensen wel.’

Hoe dan ook, het was het wachten zeker waard want de track is erg lekker en klinkt ondanks zijn inmiddels lange levensloop helemaal niet gedateerd.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws