Dillon Francis geeft update over nieuw album

Ivo Mollemans | 10 november 2016
music

Dillon Francis is inmiddels misschien wel bekender om zijn humor dan om zijn muziek. Toch betekend dit niet dat hij afstand doet van zijn carrière als muzikant en verder gaat als comedian. Zijn laatste single ‘Anywhere’ kwam pasgeleden uit en ook een samenwerking met Alleso die al een jaar in de maak was zag eindelijk het levenslicht. Nu is er weer wat te melden rondom nieuwe muziek van Dillon, want hij is bezig met een nieuw album.

Dillon bij Triple J

Hij bracht dit nieuws in een interview met het Australische radio station Tripje J. Met zijn nieuwe album wil hij iets neerzetten wat meer samenhangt dan zijn vorige album ‘Money Sucks, Friends Rule’. Op dit album was van alles te horen qua muziekstijlen, maar Dillon wil weer terug naar waar het ooit begon: het moombahton genre. Een begrijpelijke keuze en dit belooft veel goeds voor de toekomst.

‘Right now yeah, I’m working on an album. Or I guess it’s like an LP, like seven to eight songs I think.’

LEES OOK: Sunnery James & Ryan Marciano lanceren eigen label

‘For the LP/Album I want to make, I actually want to work more with Latin artists and do more stuff that’s very Spanglish, Moombahton style. I just really want to make something that’s cohesive, because the last album that I made, I feel like it was really all over the place, so this is the concept I want to go with and I really want people to listen to it and go, ‘nailed it.’’

In het interview heeft Dillon het ook nog over zijn plannen met betrekking tot films. Het is altijd al een droom van hem geweest om iets in de entertainment te doen, maar dat hij muzikant zou worden was niet hetgeen wat hij als eerste in gedachte had. Eigenlijk wilde hij vroeger acteur worden en we moeten zeggen dat we eigenlijk heel blij zijn dat die plannen toen niet doorgingen.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws