Check die track: Evix – ‘I Need You’

Ivo Mollemans | 10 november 2016
music

Onlangs uploadde het onafhankelijke label MMXVAC, dat hun muziek uitbrengt via SoundCloud, een nieuw nummer van een producer genaamd  Evix aan. De naam klink misschien niet iedereen bekend in de oren, maar na het horen van dit nummer kan je niet anders dan zijn muziek waarderen. Ook al zegt leeftijd weinig, het is toch noemenswaardig dat hij pas 19 jaar oud is en nu al bezig is met het starten van een carrière die wel eens erg succesvol kan worden.

Evix

Hij produceert naar eigen zeggen nu zo’n vijf jaar en het blijkt dat dat voldoende is om al een aantal sterke tracks neer te kunnen zetten. Het begon voor hem allemaal uit pure nieuwsgierigheid naar het maken van elektronische muziek en vandaaruit is het balletje gaan rollen.

‘My brother got me into dance music, and the more dance music I listened to, the more I questioned how it was made. I tried my hand at it, and I’ve just had so much fun producing over the past few years.’

LEES OOK: Limitless komt met een heerlijke nieuwe EP

De track

Zijn nieuwste nummer heet ‘I Need You’ en wordt gekenmerkt door zijn catchy elementen. De track begint met ietwat simpele vocalen en die worden naderhand overgenomen door een melodie. Alles in het nummer geeft weg dat het hier om een future bass nummer gaat, maar dat is zeker niet erg. De drop hangt goed samen met de break, maar weet toch zijn eigen plek te veroveren. Volgens Evix gaat de creativiteit van een producer boven het specifiek kiezen van een genre om vervolgens een profiel op te bouwen. Een uitspraak waar wij volledig achterstaan, want dit leidt uiteindelijk tot nieuwe ontdekkingen waardoor muziek kan blijven evolueren.

‘I never really believed an artist needs to have a specific sound. I would describe myself as versatile. When it comes comes to styles and genres, I like to dabble in everything.’

Luister zelf naar de track hieronder.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws