TBT: Afrojack's opkomst en 'Annie's Theme'

Rick Francissen | 10 november 2016
music

Afrojack

Afrojack is op het moment een van de meest populaire dj’s in Nederland, maar zeker ook in de rest van de wereld. Met zijn tracks als ‘Hey’ met Fais en ‘Gone’ met Ty Dolla $ign weet hij het aantal liefhebbers wederom te laten groeien. De sound die hij hierin laat horen is echter niet waar hij bekend mee is geworden en daarom kijken we terug op een iconische track in zijn carrière: ‘Annie’s Theme’.

Dé Afrojack-sound

Hoorde je een aantal jaren geleden een nieuwe track van Afrojack, dan wist je ook direct dat deze door hem geproduceerd was. Hoe kon je dit weten? Dit kwam door de typerende Afrojack-sound. Onder andere zijn track ‘Bangduck’ die hij nog steeds gebruikt bij de opening van zijn shows typeert dit herkenbare geluid. Ook ‘Rock The House’, ‘Replica’ en natuurlijk ‘Annie’s Theme’ bevatten de bliepjes en hoge snerpende synthesizers.

Annie’s Theme

Met Annie’s Theme luidde Afrojack een van zijn meest bijzondere jaren in, namelijk zijn grote doorbraak in de VS. Niet alles verliep even goed dit jaar, zo bleek wel bij zijn optreden bij Ultra Music Festival in Miami in 2013. Dit en meer zie je terug in de documentaire ‘March Of The Afrojack’, die Afrojack en zijn team dat jaar hebben gemaakt.

LEES OOK: Kijk hier hoe het er bij Afrojack aantoeging tijdens de MTV EMA's

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws