Solomun: “Dj’s zijn beter wanneer ze lang draaien”

Rick Francissen | 17 november 2016
music

Solomun

Solomun staat als frontman van het Diynamic-label vooraan in de underground housescene en komt daardoor op de grootste festivals terecht. Tomorrowland, Ultra en Creamfields zijn enkele festivals waar hij meerdere malen heeft opgetreden. Daarnaast heeft hij ook een eigen residentie op Ibiza gehad in de afgelopen zomer waar hij het speciaal concept Solomun +1 introduceerde. De serie was een waanzinnig succes en gelukkig kunnen we hier nog naar terugkeren met de opgenomen live Essential Mix van 24 juli in Pacha Ibiza.

Lees ook ons report van: 10 Years Diynamic - Amsterdam

Solomun heeft Pete Tong te gast

Met de Solomun +1 serie nodigde de dj iedere week een andere gast uit die voor hem de zaal mocht opwarmen. Vervolgens nam hij zelf de draaitafels over voor een aantal uur en aansluitend werden er iedere week b2b-sets gedraaid.

“Toen ik zes jaar geleden voor het eerst naar Ibiza kwam draaide er iedere avond vier of vijf dj’s. Zij draaiden allemaal een set van maar één tot anderhalf uur. Ik vond dat te veel dj’s op één avond. Daarom ben ik begonnen met het concept Solomun +1. Ik ben van mening dat een dj beter is als die meer tijd krijgt om te draaien.” Solomun

Gedurende heel de zomer kwamen dj’s als Sven Väth, Richie Hawtin, Dixon, DJ Koze en Pete Tong langs. De laatste naam  is onlosmakelijk verbonden met de BBC Radio 1 Essential Mix en toevallig besloot de Brit precies op 24 juli de set van Solomun op te nemen voor zijn radioshow. Dit bleek een erg goede keuze te zijn, want zelfs met alle feesten die hij in Pacha Ibiza heeft meegemaakt zei Pete Tong dat deze avond tot een van de betere behoort.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws