Checken: Gouryella – 'Ligaya' (Inner Voice edit)

Ivo Mollemans | 18 november 2016
music

De naam ‘Gouryella’ zal veel trance liefhebbers niet vreemd in de oren klinken. Het trance-project van Ferry Corsten (voorheen samen met Tiësto) scorrde dikke hits in de periode 1999 - 2003. De track ‘Ligaya’ was er eentje van; eentje die tot op de dag van vandaag nog gedraaid en geluisterd door vele trance fans. Omdat de track al in 2002 uit kwam dacht Inner Voice dat het tijd was voor een remake en gelijk had hij!

LEES OOK: Zo klinkt een Beastie Boys remix uit Daft Punk samples

Inner Voice

De naam Inner Voice zegt je misschien niet veel, maar hij wist al een naam op te bouwen met eerdere releases zoals ‘Azimut’, ‘F.R.U.’ en zijn remix van Above & Beyonds ‘Counting Down The Days’. De nummers zijn stuk voor stuk zeker het checken waard en al helemaal als je van trance houdt. Zijn talent voor produceren is niet te ontkennen en deze man heeft kan nog wel eens een hele goede carrière als muzikant opbouwen.

Ligaya

De track die hij deze keer onder handen heeft genomen heet Ligaya. Inner Voice behoudt een aantal iconische elementen uit het origineel, maar weet er toch een goede eigen twist aan te geven. Deze kenmerken horen bij goede remixen en deze stelt dan ook niet teleur. Meteen vanaf het begin weet de track een goed energieniveau aan te houden met een up-tempo beat en pompende synths. Na de intro blijft de track energie opbouwen en dit gaat zo door tot de break waarin de energie juist weer langzaam wordt afgebroken. Het resultaat is een harmonieuze, rustige break, waar trance juist zo bekend om staat. Uiteraard laat Inner Voice je daar niet in de kou staan en daarom wordt er opnieuw opgebouwd richting een climax. En die climax mag er zijn: een paar heerlijke akkoorden onderlegd met een stevige beat geven een heerlijk sfeertje af in iedere kamer en op elk festival.

Om het feest helemaal compleet te maken is de edit ook nog eens gratis te downloaden via de Soundcloud van Inner Voice. Check de track zelf hieronder.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws