LNY TNZ brengen nieuwe track ‘Burn It Down’ uit

Ivo Mollemans | 21 november 2016
music

‘Fuck genres’: Dat is het motto van het Nederlandse dj en producer duo genaamd ‘LNY TNZ’. Mitchell Vreeswijk en Jan Stadhouders gaan nu al een aantal jaren letterlijk keihard als duo en ze hebben al veel locaties gezien. Ze worden door de grootste festivals geboekt en komen in de tofste clubs om hun unieke sound te laten horen. En die sound is er eentje die je niet vaak hoort.

LNY TNZ gooit alles door elkaar

De meeste nummers die in hun sets voorbij komen zitten rond de 150 bpm en daarmee ligt hun tempo vrij hoog. De genres die voorbij komen zijn echter totaal verschillend. Het leunt richting een combinatie van trap en hardstyle en wordt daarom door veel mensen freestyle genoemd. De ene keer is het een trap track met hardstyle kick en de andere keer een hardstyle track met juist een trap beat eronder. Ze zijn hiermee tegen het in denken in hokjes en willen juist verrassen.

LEES OOK: Yellow Claw komt met nieuwe single ft. Yade Lauren

Burn It Down

Hun nieuwste single past precies bij hun filosofie. De track heet ‘Burn It Down’ en van begin tot eind weet het nummer je aandacht vast te houden. Een zachte beat waarover vrouwelijke vocalen zijn ingezongen zet de toon voor de break en intro. Het heeft iets weg van moombathon en future bass, maar uiteraard weten de mannen van LNY TNZ deze verwachtingen compleet om te draaien in de drop. Hardstyle elementen staan voorop in de drop, maar die gebruiken ze op zo’n manier dat het een soort future bass tintje krijgt. Een mengeling die je over het algemeen nooit hoort en toch goed uitgevoerd. Petje af dus voor dit unieke duo dat opnieuw weet te verassen met hun sound.

Luister de track hieronder zelf en vergeet hem vooral niet toe te voegen aan al je afspeellijsten.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws