Daft Punk en The Weeknd hun tweede samenwerking

Ivo Mollemans | 22 november 2016
music

Het nieuwe album van The Weeknd genaamd ‘Starboy’ is erg dichtbij. Op 25 november zal het label XO de wereld nieuwe muziek van de zanger gaan brengen. Dat betekend gelukkig niet dat er nog niks te horen is. De titeltrack, die ook ‘Starboy’ heet, is al een tijdje uit en binnen korte tijd werd de track immens populair. Algemeen bekend is dat de track geproduceerd is door het Franse duo Daft Punk. Hiermee maken ze opnieuw een comeback, want hun laatste originele materiaal kwam in 2013 uit.

Starboy

Na Starboy volgde ook het nummer ‘False Alarm’ uit. De videoclip daarvan is een soort korte film geworden en zeker het kijken waard. Later volgde nog de hip hop plaat ‘Party Monster’ en nu is het opnieuw tijd voor een nieuwe track. Het nieuws dat Daft Punk twee nummers heeft gemaakt met The Weeknd gaat al een tijdje in de rondte. Origineel moest het maar bij 1 nummer blijven, maar de samenwerking verliep zo goed dat ze besloten om er twee te maken. De tweede track heeft de naam ‘I Feel It Coming’ gekregen en die is nu te beluisteren op Spotify. De lyrics van het nummer werden eerder al vrijgegeven.

LEES OOK: Drumcode remixt Moby’s beste tracks

The Weeknd ft. Daft Punk - I Feel It Coming

Bij het horen van intro hoor je meteen overeenkomsten met Starboy. Een unieke beat waar later de vocalen van The Weeknd overheen komen zetten de stemming van het nummer vanaf de eerste seconde. Net zoals bij Starboy heeft ook dit nummer een catchy refrein. Het geluid van Daft Punk komt wederom goed door in deze track. De synthesizers, basgitaar en beat zijn allemaal zo herkenbaar dat je als Daft Punk fan niet anders kan dan blij zijn dat er eindelijk weer muziek is van het duo. Later in de track komen ook de robot achtige vocalen die we uit het verleden van Daft Punk kennen terug. Al met al is het dus een kwalitatief erg goed nummer geworden en het wordt nu een kwestie van wachten totdat het hele album uitkomt. Als de rest net zo goed is als de vorige vier tracks dan kan dit album niet anders dan succesvol worden.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws