Checken: Armin van Buuren en Orjan Nilsen's ‘Flashlight’

Ivo Mollemans | 25 november 2016
music

Twee zeer bekende namen in de wereld van trance zijn Armin van Buuren en Orjan Nilsen. De Nederlandse en Noorse producers zijn ook zeker geen vreemden voor elkaar. Orjan heeft al meerdere malen muziek uitgebracht via het label van Armin genaamd ‘Armada Music’ en ook heeft hij vaak opgetreden bij shows van ‘A State Of Trance’.

Armin van Buuren & Orjan Nilsen

Het is niet de eerste samenwerking van de twee. In 2012 kwam het nummer ‘Belter’ uit via Armada en nu is daar dus ook de opvolger van. Daarnaast heeft Orjan ook het nummer ‘Blue Fear’ van Armin geremixt in 2012. Deze nieuwe track is uitgekomen via Armind, een sub label van Armada. De track is onderdeel van de ‘A State Of Trance Ibiza 2016’ compilatie.

LEES OOK: Dannic maakt samenwerking met Fedde Le Grand bekend

Flashlight

Het nummer wordt gekenmerkt door een interessante intro waarin het woord ‘flashlight’ meerdere malen wordt herhaald en steeds langer wordt. Daarna volgt een energieke drop waarin een aantal experimentele elementen verwerkt zitten. De break die volgt is er eentje die je niet meteen verwacht na het horen van de eerste minuut van het nummer. De herkenbare trance geluiden van Orjan staan centraal, maar uiteraard heeft Armin daar een leuke twist aangegeven met zijn toevoegingen. Deze break leidt je vervolgens naar een build-up waarna je eigenlijk opnieuw de eerste drop zou verwachten. Toch is dat niet wat je te horen krijgt, maar de melodie uit de break wordt juist nog een keer aangehaald, maar dan met meer energie. 

Je zou misschien denken dat dit alle verassingen waren uit het nummer, maar tegen het einde van de tweede drop volgt er nog een build-up waarna de eerste drop nog een keer naar voren komt. Het is dus zeker een vernieuwende plaat met veel verschillende elementen die allemaal boordevol energie zitten. Ook voor mensen die normaal gesproken niet naar trance luisteren is het nummer zeker het checken waard!

Luister zelf naar de track hieronder.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws