‘The World Is Mine’ van David Guetta wordt 12 jaar oud

Ivo Mollemans | 25 november 2016
music

Het is weer tijd voor een verjaardag vandaag! Deze keer is het David Guetta die we mogen feliciteren met het twaalfjarige bestaan van zijn nummer ‘The World Is Mine’. In 2004 kwam de hit uit en het is door nummers als deze dat David Guetta als belangrijke pionier van de hedendaagse dance muziek wordt gezien. Het was zeker niet zijn eerste track, want David Guetta bracht in 2002 al zijn eerste studio album uit.

Het succes van Guetta

Sindsdien is het hard gegaan met de dj en producer. Hij heeft inmiddels zo’n beetje elk festival gezien en hij is bijna elke club afgegaan die er maar te vinden is in de wereld. Hij werd meermaals verkozen tot beste dj van de wereld. Tegenwoordig zijn het voornamelijk gevulde stadions en mainstages van festivals waar hij draait, maar hij had dit niet bereikt zonder de tracks die hij vroeger heeft gemaakt. Nummers als ‘Love Don’t Let Me Go’ en ‘Titanium’ hebben het gigantisch goed gedaan op de radio en ook zijn recentere werk zoals ‘This One’s For You’ doet het erg lekker.

LEES OOK: Throwback Thursday: Nervo & Nicky Romero – 'Like Home'

The World Is Mine

De track die vandaag jarig is kwam dus al 12 jaar geleden uit. Op het nummer zijn de vocalen van de Belgische zanger JD Davis te horen. Het was de derde single van Guetta’s tweede studio album ‘Guetta Blaster’. De track is inmiddels gedateerd, maar de nostalgie straalt er nog altijd vanaf. De oude house elementen zijn typisch voor de tijd waarin het nummer uitkwam. De simpele synths, catchy beats, herkenbare vocalen en doordachte melodieën hebben ervoor gezorgd dat deze track zoveel succes wist te vergaren.

Ga terug in de tijd en luister hier beneden naar het nummer!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws