Checken: Bonzai classic 'The First Rebirth' van Lange

Thomas Keulemans | 29 november 2016
music

Als jij al een tijdje meedraait in het uitgaansleven en van de wat hardere stijlen houdt, dan kan het haast niet anders dan dat je de klassieker 'The First Rebirth' van Jones & Stephenson kent. De track stamt alweer uit 1993 en kwam destijds uit op het legendarische Bonzai Records, ter herkennen aan het logo met het groene boompje. Er bestonden toen nog niet zoveel verschillende genres als nu, maar toch kreeg het nummer zowel het predikaat hardcore/hard techno als hard trance mee.

Jones & Stephenson vs Lange

De heren die verantwoordelijk waren voor deze klassieker, zijn Franky Jones en Axel Stephenson uit België. In 2002 brachten ze de plaat opnieuw uit en ook toen wist het nummer de eerste plaats te veroveren. Het nummer blijft vandaag veel producers inspireren en daarom stofte de Britse trance-dj Lange (Stuart Langelaan) de plaat weer af en voorzag hem van een hedendaags trancegeluid.

In Armin van Buuren's ASOT #791 van afgelopen weekend werd Lange's remake van 'The First Rebirth' bestempeld tot "Future Favourite", want in welke versie dan ook, de bekende melodielijn van de plaat is en blijft gewoon een knap staaltje productiewerk!

Hieronder kun je allereerst het origineel van 'The First Rebirth' nog eens besluisteren, gevolgd door de teaser van Lange.

De teaser van Lange's versie van 'The First Rebirth' 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws