TBT: Hardwell – Apollo

Rick Francissen | 1 december 2016
music

Hardwell - Apollo

Heb je ooit wel eens een set van Hardwell in geluisterd of bijgewoond, dan ken je de track ‘Apollo’ sowieso. De track die hij samen met Amba Sheperd maakte is daarbij ook nog eens ruim 34 miljoen keer beluisterd via YouTube. Het is inmiddels vier jaar geleden dat Apollo is uitgebracht. Tijd om terug te blikken op de hoogtepunten die Hardwell heeft beleefd met het maken van deze track.

Apollo remixes en edits

Apollo werd jarenlang in iedere set van Hardwell verwerkt. Of dit nou de vocals waren of een harde drop van een van de remixes, dat maakte niet uit voor de dj. De track mocht in ieder geval niet ontbreken in zijn sets. De Hardwell Private Edit was de versie die hij het vaakste draaide. Hierin mixte hij het origineel met de remixes van Noisecontrollers en Lucky Date.

Op een gegeven moment was er toch vernieuwing nodig om de track te kunnen blijven draaien. De grote massa was immers inmiddels doodgegooid met Apollo. Op Tomorrowland 2015 verraste Hardwell dan ook door de Dimatik-remix te draaien die de drop net wat energieker maakt.

Een jaar later op Ultra Europe deed hij hetzelfde trucje opnieuw (vanaf 1:27:00). Ook ditmaal was de verbazing groot. Mede door de harde drop, maar ook omdat de remix een hardstyle-remix (van Dr Phunk) was. Daarbij liet Hardwell in dezelfde set zijn eerste eigen hardstyle productie ‘Wake Up Call’ horen.

Of er nog een nieuwe versie verschijnt van deze iconische track durven we niet te voorspellen. Apollo heeft ons en alle Hardwell-fans in ieder geval al vier jaar lang weten te vermaken. De vocalen van Amba Sheperd zijn daarbij ook iconisch geworden. Daarmee kunnen we ervan uitgaan dat de track nooit helemaal zal verdwijnen.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws