Protocol Recordings komt met acapella pack

Ivo Mollemans | 2 december 2016
music

Protocol

Een probleem waar veel beginnende dj’s en producers vaak mee te kampen hebben is het ontbreken van acapella’s of vocalisten om hun nummers in te zingen. Vocalen brengen toch altijd een extra dimensie naar een track en vaak zijn het de vocalen die ervoor zorgen dat een nummer aanslaat of niet. Er zijn natuurlijk wel sites om acapella’s te vinden, maar vaak zijn die niet van de beste kwaliteit.

Het probleem genaamd ‘vocalen’

Ook de grote jongens zijn ooit begonnen zonder vocalisten en Nicky Romero zal vast en zeker weten hoe het voelt om zonder vocalen te zitten. Tegenwoordig hoeft hij alleen maar een telefoontje te plegen en hij heeft al een vocalist geregeld of een acapella van een andere artiest te pakken. Toch begeeft niet iedereen zich in deze luxe positie, maar ook voor die personen is Nicky er.

LEES OOK: TBT: Hardwell – Apollo

Acapella’s van Protocol

Zijn label Protocol Recordings is de thuisbasis van veel artiesten. Een kleine greep uit het rooster: Bassjackers, Florian Picasso, Nervo en Sultan & Shepard. Dit zijn nog lang niet alle artiesten en het label brengt regelmatig nieuw materiaal uit. Veel van deze nummers zijn voorzien van vocalen en van 10 nummers worden de acapella’s nu beschikbaar gesteld als download. Het is de tweede keer dat Protocol een selectie maakt van vocalen die gebruikt zijn op officiële releases van het label. In deze collectie zitten onder andere de acapella’s van Nicky’s nummers ‘Heartbeat’ en ‘Lighthouse’.

Het geeft producers de uitgelezen kans om mashups en remixen te maken van een aantal nummers uitgekomen op het label. De compilatie is alleen te downloaden via Beatport. Uiteraard zijn de acapella’s ook per stuk te downloaden.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws