Adam Beyer en Dense & Pika droppen nieuwe EP

Ivo Mollemans | 5 december 2016
music

Adam Beyer gaat eindelijk zijn eerste EP van het jaar uitbrengen. Het jaar loopt bijna ten einde, maar nieuwe muziek is altijd welkom en zeker als het van iemand als Adam Beyer afkomt. Voor deze EP heeft hij samengewerkt met Dense & Pika en het resultaat mag er zeker wezen.

Going Down EP

De EP zal uitkomen op het label van Adam zelf, namelijk Drumcode. De EP heet ‘Going Down’ en de tracks ervan doen deze titel eer aan. Elk nummer is een hoogstandje uit het techno genre en ook in de praktijk is al bewezen dat de tracks het goed doen op de dansvloer. Tijdens ADE en Spazio 900 in Rome hebben zowel Adam als Dense & Pika de tracks al gedraaid en sindsdien willen fans heel erg graag dat ze uit gaan komen.

LEES OOK: Eats Everything draait in Fish & Chips restaurant

Adam en Dense & Pika

Het is niet de eerste keer dat Dense & Pika samen met Adam Beyer iets uitbrengen. In 2015 brachten ze voor het eerst al muziek uit via zijn label. Er werd een begin gemaakt aan de samenwerkingen in juni toen Adam twee dagen lang met hen in de studio ging zitten na het Junction 2 Festival. Adam is zelf ook erg enthousiast over deze creatieve samenwerking, zo bleek uit een reactie:

‘I’ve always liked collaborations – they bring out the best in me. I’m also a big fan of Dense & Pika’s raw sound, so this worked well. Chris and Alex are great to produce with and are really clear with their vision when they make music. I like their work techniques where they run things through hardware and record live takes before cutting them up in DAW (Digital Audio Workstation). I used to work a lot like that in the past, so we have a similar work-flow. They also have a dry English humour which suits me perfectly!’

Wanneer de volledige EP gaat uitkomen is nog onbekend. In de tussentijd is het wel al mogelijk om de track ‘Going Down’ alvast te luisteren via YouTube.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws