Deadmau5 gaat in begin 2017 weer een album uitbrengen

Ivo Mollemans | 7 december 2016
music

Dat deadmau5 het druk heeft, is wel duidelijk. Hij heeft al tal van albums en singles uitgebracht in zijn carrière en van stilzitten is geen sprake in huize Zimmerman. De Canadees heeft afgelopen week zijn nieuwste album uitgebracht en ook al is hij daar zelf niet enthousiast over, toch zijn zijn fans dat gelukkig wel. Zijn nieuwste project is ook een soort van album en deze zal in het begin van 2017 uit gaan komen.

LEES OOK: Deadmau5 komt met nieuwe tour data en Cube

Compilatie van deadmau5

In een 8-uur durende livestream heeft deadmau5 het nieuws gebracht dat hij bezig is met een compilatie van 20 tracks die volledig opnieuw gemastered worden. De plannen zijn dat deze compilatie in de nabije toekomst uit moet komen. Wanneer deze uit gaat komen is nogal vaag. In een reactie aan een fan zei hij in elk geval dit:

‘When its released and you buy it on iTunes. I’ll try and get it done fast.’

Op 3 december postte hij onderstaande tweet.

De kans dat het album ook echt in februari gaat uitkomen is vrij groot aangezien deadmau5 zich meestal, gewild of ongewild, aan deadlines houdt. Dat deed hij tenminste ook in grote lijnen, al dan niet met tegenzin, bij zijn laatste album. ‘W:/2016ALBUM/’ zou eigenlijk in november verschijnen, maar dit is 2 december geworden.

Stuff I Used To Do

De compilatie krijgt de titel ‘Stuff I Used To Do’ en zal bestaan uit oude tracks. Een aantal daarvan zijn zelfs nog gemaakt onder zijn alias Halcyon441. Nummers van 1998 tot 2007 in een nieuw jasje: dat is wat deadmau5 gaat doen en het is zeker vet om te zien dat hij ook aan zijn oude muziek denkt. Momenteel gaat er zelfs al een tracklist rond met nummers die waarschijnlijk op het album zullen verschijnen.

Tracklist:

1. deadma5 – The big difference
2. deadmau5 – Messages from nowhere
3. deadmau5 – Digitol
4. deadmau5 – Screen door
5. deadmau5 – Squid
6. deadmau5 – Sometimes i fail
7. deadmau5 – 50 something cats
8. deadmau5 – Charlie can’t dance
9. deadmau5 – Bored of Canada
10. deadmau5 – Creep (Original Version)
11. deadmau5 – My opinion
12. deadmau5 – HaxPigMeow
13. deadmau5 – Obsidian
14. deadmau5 – Obilistik
15. deadmau5 – Long walk off a short pie
16. deadmau5 – Support
17. deadmau5 – Superlover
18. deadmau5 – Try again
19. Creep (2013 alt version)
20. deadmau5 – Unspecial Effects

 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws