Armin van Buuren dropt nieuwe psytrance track met Vini Vici

Thomas Keulemans | 9 december 2016
music

Armin van Buuren heeft gisteravond tijdens zijn 793e 'A State Of Trance' radioshow een nieuwe track geprimeurd met psytrance duo Vini Vici (foto). De track heet 'Great Spirit' en is een zeer energieke en enigszins andere sound dan we doorgaans van Armin van Buuren kennen. Naast Vini Vici werkte van Buuren voor 'Great Spirit' ook samen met Highlight Tribe, een naam die ook nog niet heel erg bekend zal zijn bij de meeste trance fans.

Vini Vici 

Het duo Vini Vici bestaat uit de heren Aviram Saharai en Matan Kadosh, afkomstig uit Israël en bepaald geen onbekenden in met name de psytrance hoek; een soort psychedelische trance met pompende beats, dat aan een flinke opmars bezig is momenteel. Toch heeft hen genre altijd al bestaan en Vini Vici was er al zo'n 13-14 jaar actief in onder de naam Sesto Sento, vertelt het duo in een interview met Mushroom Magazine. Twee jaar geleden besloten ze een nieuw project te starten onder de naam Vini Vici, dat direct werd opgepikt door trancegrootheden als Aly & Fila en Armin van Buuren. Vini Vici draait al geregeld in ons land, waaronder afgelopen zomer op Luminosity Beach en aanstaande zaterdag op 'Grotesque #250 Indoor Festival'.

Highlight Tribe

Hightlight Tribe bestaat uit maar liefst vijf leden die veelal akkoestische trance brengen. De groep bestaat al zeker tien jaar en met hun Live Natural Trance reizen ze al jarenlang de hele wereld rond. Dat resulteerde in zes albums, vier videoclips en meer dan 500 concerten. De leden zijn afkomstig uit Parijs, Bretagne en de Spaanse eilanden Ibiza en Mallorca. Absoluut een bijzonder, maar zeer boeiend gezelschap, dat de nodige tribal sounds toevoegt aan de collab!

Bij de aankondiging van 'Great Spirit' vertelt Armin van Buuren dat ze bijna een jaar samen aan de track hebben gewerkt, totdat deze naar ieders tevredenheid was. Op 12 december komt de track officieel uit op Armada's sublabel 'Armind', maar het resultaat van deze bijzondere samenwerking kun je hieronder nu al checken!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws