Joris Voorn lanceert Spectrum showcases

Thomas Keulemans | 10 december 2016
music

Joris Voorn introduceert 'Spectrum' 

Super tof nieuws rondom één van onze nationale techno-helden: Joris Voorn. Deze week kondigde hij een aantal nieuwe showcases aan onder de naam 'Spectrum'. De eerste van de reeks vindt (uiteraard) plaats in Nederland en wel in Amsterdam, op 27 januari in de Marktkantine.

Dat Joris Voorn al jaren zeer succesvol meedraait in de underground techno scene is natuurlijk geen nieuws meer. Naast zijn verregaande interesse in muziek heeft Joris echter ook oog voor allerlei andere vormen van kunst, zoals fotografie, architectuur en beeldende kunst. Met zijn Spectrum shows hoopt hij in 2017 al deze passies met elkaar te combineren, door middel van een aantal events, mixen en een 'global syndicated radio show': Spectrum Radio. Amsterdam, Londen, Parijs en Manchester zijn de eerste steden die Joris aan zal doen.

Diversiteit

Joris Voorn staat vooral bekend als techno dj, maar zijn muzieksmaak is eigenlijk zeer divers. Van underground house en techno, tot alle andere vormen van electronische muziek die daar tussenin zitten muziek. Hij reist al jaren de wereld rond, van het Congertgebouw in Amsterdam tot Thee Output in New York. Zijn sets zijn doorgaans het beste als ze niet of nauwelijks aan tijd gebonden zijn; hoe langer, hoe beter dus! En die gedachte houdt hij vast met Spectrum, waarbij hij zeer zorgvuldig de juiste artiesten en kunstenaars heeft geselecteerd die hem gaan vergezellen tijdens de reeks van aangekondigde events.

“When I first started listening to electronic (dance) music more than 20 years ago, it was like opening Pandoras Box. I instantly loved house and techno, but also Drum & Bass, IDM, Broken Beats, Acid, Ambient and everything in between. As my DJ career developed, I became known for playing house and techno, but within my sets always explored the full Spectrum of sounds and styles within those genres. Up to this day I am fascinated by dance music in all its colourful variations, and through Spectrum, I hope to share this love of music with you”, 

aldus Joris Voorn.

LEES OOK: De eerste namen van Resistance op Ultra Miami

Fotografie

Er circuleerden al enige tijd allerlei teasers op de social media kanalen van Voorn, waarbij hij beelden gebruikte van de speciale fotoshoot  in opdracht van de toonaangevende Nederlandse fotograaf Jos Kottmann. Tijdens ADE riep Voorn zijn fans van over de hele wereld op via Facebook om langs te komen en bij Kottmann op de foto te gaan voor het artwork van de nieuwe showcases. Kottmann is een van de kunstenaars die vanzelfsprekend met Joris Voorn mee zal gaan op de Spectrum tour. Hieronder zie je de vier aangekondigde shows nog even op een rijtje én kun je een van Joris' laatste sets checken, namelijk die tijdens Boiler Room (ADE).

Jan 27th - Amsterdam (De Marktkantine), Joris Voorn w/ Dusky, Edwin Oosterwal
Jan 28th - Manchester (Albert Hall), Joris Voorn w/ Maya Jane Coles, Trivino, Krysko

Feb 3rd - Paris (Faust), Joris Voorn w/ Djebali, II Faces
Feb 4rd - London (Village Underground), Joris Voorn - all night long 

Beeld via Facebook Joris Voorn

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws